Vastgoed

 • 08.01.18

  Amstelveen heeft de mogelijkheden verkend van herontwikkeling van de Landtong. In het gebied tussen winkelcentrum Groenhof en de Bovenkerkerpolder is ruimte voor de bouw van nieuwe schoolgebouwen en appartementen met een huur van rond de 850 euro per maand.

 • 11.01.17

  Bijna een op de vijf verkochte huizen in Amsterdam wordt eigendom van een particuliere investeerder, belegger of vastgoedbedrijf. Dat is volgens een rapport van ING een ruime verdubbeling met zes jaar geleden. Mede door de lage rente wordt een investering in een Amsterdamse woning als een interessante belegging gezien. Er gloort niet alleen winst bij toekomstige verkoop. Er zijn ook vele andere lucratieve mogelijkheden: reguliere verhuur in de vrije sector, vakantieverhuur via Airbnb of de woning verkameren en aan woningdelers verhuren.

 • 17.09.16
  Interview met Marco Scheffers, manager Basisinformatie

  Amsterdam kreeg er op 1 januari 2015 zomaar duizenden woningen bij. Maar eind van dit jaar verdwijnen er weer ruim duizend woningen zonder dat er gesloopt wordt. Dit is allemaal het gevolg van de invoering van de landelijke Basisregistratie Adressen en Gebouwen, kortweg BAG. Marco Scheffers, manager Basisinformatie van de gemeente Amsterdam, legt uit.

 • 07.04.15

  Frank Brits (54), directeur verkoop en verhuur bij Ymere, verlaat de Amsterdamse corporatie per half juni aanstaande. Dat is in goed overleg met de directie besloten. Brits zal zijn verantwoordelijkheden overdragen zodra een opvolger is gevonden.

 • 01.12.14

  Het Wooninvesteringsfonds (WIF) verkoopt 3.786 woningen aan Round Hill Capital. De Britse vastgoedbelegger betaalt 365 miljoen euro voor het vastgoed, dat voor 80 procent uit sociale huurwoningen bestaat. De woningen staan verspreid over het hele land, waaronder complexen in Purmerend (Oostervenne en Westervenne). Eerder dit jaar verkocht het noodlijdende Vestia 5500 woningen aan de Duitse investeerder Patrizia.

 • 09.01.14

  De Nederlandse woningmarkt heeft volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars het beste kwartaal achter de rug sinds het uitbreken van de crisis. De voorzichtige opleving uit het vorige kwartaal zet door. Er werden opnieuw meer huizen verkocht en ook de huizenprijzen stegen iets. Woningen staan gemiddeld ook iets korter te koop. In de afgelopen vijf jaar werden huizen bijna 17 procent goedkoper. De cijfers komen van de NVM.

 • 10.10.13

  Het herstel op de woningmarkt zet in het derde kwartaal van 2013 door. Het aantal door NVM-makelaars verkochte woningen is met 10 procent gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal, naar 22.700. In de totale markt gaat het om naar schatting 30.700 woningen. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Het vorig kwartaal liet ook al een flinke stijging zien van het aantal transacties. De woningprijzen liggen nog altijd 3,6% lager dan een jaar geleden, maar de snelle daling is er volgens de NVM eruit. Dit kwartaal is er slechts 0,6% van de prijs afgegaan.

 • 16.09.13

  Van herstel is nog geen sprake, maar "er lijkt wel licht zichtbaar aan het einde van de tunnel". Dat schrijft het CPB in zijn nieuwste prognose over de huizenmarkt. Dan is het wel 2014. Dit jaar worden er nog minder huizen verkocht dan vorig jaar en investeren huizenbezitters ruim 8 procent minder in hun woning dan vorig jaar. Maar de huizenprijzen dalen al minder hard. "Langzaam maar zeker" lijkt er dus een einde te komen aan de daling van de huizenprijzen, aldus het CPB.

 • 14.05.13

  Kunstenaar Hans van Bentem heeft in opdracht van Stadgenoot Projectontwikkeling voor het gebouw Solid 11 Furore in Amsterdam-West het lichtkunstwerk 'Çrystal Growth' ontworpen. Het kunstwerk bestaat uit 15 meer dan manshoge spiegelende kristallen, die overdag de omgeving weerkaatsen en als het donker wordt een betoverende verlichting geven.

 • 24.03.13

  Ontwikkelaars vinden de verlaging van de grondprijzen in Amsterdam nog onvoldoende. Zo schrijft brancheorganisatie Neprom in een brief aan de gemeenteraad.

 • 13.12.12

  Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM sluit in het voorjaar van 2013 het districtskantoor in Amsterdam. Het regioteam Noordwest werkt voortaan met de andere bedrijfsdisciplines vanuit een kantoor in het midden van het land. Centralisatie van activiteiten is onder meer een gevolg van de slechte vooruitzichten op de woningmarkt: lagere prijzen en krimpende volumes.

 • 05.10.12

  De voormalige VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers van de provincie Noord-Holland wordt vervolgd voor het aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrifte en witwassen. Hooijmaijers moet later deze maand voor het eerst voor de rechter verschijnen. De Rijksrecherche heeft jarenlang onderzoek gedaan naar mogelijke belangenverstrengeling. Hooijmaijers zou als gedeputeerde het adviesbureau van zijn vrouw hebben ingeschakeld bij bouwprojecten. De oud-gedeputeerde verklaarde tegen RTV Noord Holland dat hij de vervolging niet begrijpt. "Ik ben en blijf onschuldig.

 • 15.11.11

  De Tribune zit bijna vol 

  Het enorme multifunctionele wooncomplex De Tribune aan de Ringweg A10 is bijna volledig in gebruik. Het pand wordt bewoond door ROC-studenten, topsporters, woongroepen van Cordaan en ouderen (Wibo-woningen). Kort geleden ging ook het restaurant CoCo open. De Tribune markeert volgens hoogleraar Friso de Zeeuw het einde van een tijdperk. 

 • 18.10.10

  Herstel woningmarkt zet niet door

  Het herstel van de woningmarkt zet niet door.  In het derde kwartaal daalde het aantal verkochte woningen weer en landelijk zakten de prijzen tot het niveau van 2009. Ook in de regio Amsterdam daalde het aantal verkochte huizen ten opzichte van een jaar eerder. De resultaten zijn een forse tegenvaller voor de vastgoedsector. De landelijke makelaarsvereniging NVM spreekt ronduit van een slecht kwartaal.

 • 18.10.10

  Grondprijs kantoren fors gedaald

  De grondprijs onder kantoren is met een kwart gedaald; de grondprijs van woningen buiten de Ring is licht gedaald. Dat blijkt uit de Grondprijzenbrief 2011 die door het college van B&W is vastgesteld. Gevoegd bij sterke afname van de vraag naar nieuwe kantoren noopte deze ontwikkeling de gemeente eerder deze maand tot forse ingrepen in de nieuwbouwplannen.

 • 20.09.10

  Steeds meer onverkochte nieuwbouw

  De voorraad onverkochte nieuwbouwwoningen neemt toe. Eind 2009 stonden 1259 nieuwbouwwoningen te koop, vooral in de Westelijke Tuinsteden en Zuidoost. Het merendeel hiervan stamt uit 2008. Eind van dat jaar stonden er 1085 nieuwbouwwoningen te koop. De afzet van nieuwbouw is in 2009 verder afgenomen: 47 procent van de productie werd verkocht of verhuurd. Dit lag in 2006 en 2007 op ongeveer 80 procent en in 2008 op 59 procent.
   

 • 20.09.10

  “Veertig procent van leegstaande kantoren in Amsterdam moet andere bestemming vinden”

  Kansloze kantoren

  Na de internetluchtbel kwam de kantorenluchtbel. Er zijn in Nederland veel te veel kantoren gebouwd. Alleen al in Amsterdam staat 1,3 miljoen m2 kantoorruimte leeg. Een flink deel daarvan zal vroeger of later een andere bestemming moeten krijgen. Maar hoe? Over belonen, straffen en het belang van het aanwakkeren van een alternatieve bestemming. De visie van kantorenloods Paul Oudeman en Neprom-topman Jan Fokkema.
 • 23.08.10

  Oplossing in zicht voor particuliere erfpachters

  De gemeente Amsterdam en de Nederlandse Vereniging van Banken bieden een handreiking aan particuliere erfpachters. De oplossing bestaat hieruit dat bestaande gevallen van particuliere erfpacht worden omgezet naar gemeentelijke erfpacht of vol eigendom. Als deze wegen niet tot een oplossing leiden, dan zullen banken bezien of financiering van huizenbezitters op particuliere erfpacht alsnog mogelijk is.

 • 29.06.10

  De transformatie van de woningvoorraad

 • 26.05.10

  Akkoord over aanpak leegstand kantoren

  Overheden en marktpartijen gaan de structurele leegstand van kantoren samen aanpakken. Dit is de uitkomst van de Kantorentop die maandag 25 mei in Rijswijk is gehouden op initiatief van minister Huizinga van VROM en de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland (IVBN). Gezaghebbende vertegenwoordigers van beleggers, ontwikkelaars, huurders, het Rijk, de provincie Utrecht en de gemeentes Amsterdam en Heerlen onderkennen dat zij hier hun verantwoordelijkheid voor moeten nemen. 

 • 16.03.10

  Werk in uitvoering: de transformatie van een ‘prachtwijk’

  Van der Pekbuurt

 • 15.01.10

  In tentje wachten op de inschrijving

 • 15.01.10

  Appartementen aan Buyskade

 • 11.01.10

  Den Haag kiest voor dokmodel Zuidas

  Update 25-01-10
  Volgens Property.nl hebben de vier bij de ontwikkeling van de Zuidas betrokken ministers definitief hun voorkeur uitgesproken voor het onder de grond brengen van wegen en rails op de Zuidas. Eerder berichtte FD al dat deze beslissing op handen was. De vier betrokken ministeries zijn VROM, Verkeer & Waterstaat, Financiën en EZ.

 • 23.09.08

  Splitsingsbeleid particuliere huurwoningen wordt onverkort voortgezet
  Wel uitponden, nauwelijks samenvoegen