Agenda

Bvb: 15/04/2021
Bvb: 15/04/2021

Pagina's

 • Bouwstop of bouwpiek?

  Datum: 
  15 april 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  In de media verschenen eind maart berichten dat Amsterdam een gedeeltelijke bouwstop zou afkondigen voor 2021. De betrokken wethouders in Amsterdam stellen dat hier geen sprake van is, maar juist van een bouwrecord. Hoe zit het precies? Wat zijn de woningbouwambities van Amsterdam en de Metropoolregio Amsterdam? En hoe gaat het met de woningbouwproductie?

 • Webinar Stadspartners: samenwerking tussen corporaties en ontwikkelaars

  Datum: 
  15 april 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Aedes, NEPROM, De Vernieuwde Stad

  Aedes, Neprom en De Vernieuwde Stad organiseren een nieuw webinar in de reeks Stadspartners, over samenwerking tussen corporaties en ontwikkelaars. Dit maal is het thema 'de Utrechtse mix', ofwel hoe Mitros en BPD tot een uitruil van productie en locaties kwamen.

 • Webinar: Huisvesting en bouwopgave in de MRA

  Datum: 
  20 april 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Metropoolregio Amsterdam

  Er gaat geen dag voorbij dat er niet wordt gesproken of geschreven over het grote woningtekort, de stijgende woningprijzen en de vraag hoe deze woon- en bouwopgave kan worden aangepakt. En dat is maar goed ook. Voor velen is de zoektocht naar een geschikte of meer betaalbare woning namelijk een dagelijkse zorg, zeker ook in de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

  Wat betekent het als starter op zoek te zijn naar een woning? Kun je als gezin nog in de stad wonen? Op 20 april gaan we in Metropoolregio Actueel in gesprek over de positie en kansen van verschillende groepen mensen die in onze gewilde regio willen (blijven) wonen. Ook bespreken we wat het Rijk, gemeenten, de regio en andere partijen daar wél of juist níet aan kunnen en moeten doen.
  Hoe werkt dat nu op de woningmarkt; wat hebben bijvoorbeeld stijgende koopprijzen te maken met huurprijzen? Wat betekent het voor mensen en voor wijken als het lastig is een passende woning te vinden? En wat betekent het voor de metropoolregio zelf, in economisch en maatschappelijk opzicht?

  De uitzending op dinsdag 20 april duurt van 16.30 tot 17.30 uur. Bij uw aanmelding kunt u alvast een vraag stellen die zeker aan bod zou moeten komen. Na uw aanmelding ontvangt u een link om het programma rechtstreeks te kunnen volgen.

 • Energiewebinar - Hitte en zonne-energie

  Datum: 
  28 april 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Woonbond

  In de energiewebinars van de Woonbond worden de belangrijkste kwesties in de energietransitie en het Klimaatakkoord voor huurders en huurdersorganisaties besproken. Dit energiewebinar gaat over hitte en zonne-energie. Hoe zorg je dat een woning in een periode van hitte niet oververhit raakt? En hoe kun je de zonne-energie inzetten om zelf energie op te wekken?

 • Groene Huisvesters: Circulair renoveren, Bavodorp in Haarlem

  Datum: 
  19 mei 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Groene Huisvesters

  Hester ten Zijthoff van Ymere deelt de ervaring met de circulaire renovatie van Bavodorp, een buurt in Haarlem bestaande uit 288 vooroorlogse woningen. De renovatie omvat onder andere het vernieuwen van de funderingen en het energiezuinig maken van de woningen.

 • Webinar VvE: Verhuur aan toeristen

  Datum: 
  19 mei 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  !WOON

  Dit webinar is voor eigenaar-bewoners en besturen die zich willen informeren over de (on)mogelijkheden, regels en aandachtspunten voor VvE’s en bewoners rondom verhuur. In het webinar leert u niet hoe u uw woning kunt verhuren, maar welke regels er gelden als er in de VvE wordt verhuurd, wanneer dit is toegestaan, of en op welke manier verhuur kan worden verboden.

 • Webinar Flexibele woonvormen dak- en thuislozen

  Datum: 
  20 mei 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Aedes
  VNG

  Het onder dak krijgen van dak- en thuislozen blijft een hardnekkig vraagstuk. Extra inzet is nodig om het aantal daklozen terug te dringen. Je kunt niet alle daklozen over één kam scheren, maar of ze nu jong of oud zijn, kort of lang dakloos: het is voor vrijwel iedereen lastig om een geschikte nieuwe woonplek te vinden. Soms zijn flexibele woonvormen een goede (tijdelijke) oplossing, die kunnen zorgen voor doorstroom vanuit de opvang.

 • Basiscursus: wooncoöperatie opzetten

  Datum: 
  20 mei 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  !WOON

  Deze woonvorm vult het gat tussen huren en kopen en wordt in andere landen al vele jaren succesvol toegepast. Maar wat is een wooncoöperatie eigenlijk en hoe begin je er een? Welke mogelijkheden en vormen zijn er? De avondcursussen zijn gratis voor Amsterdammers.

 • Groene Huisvesters: Tuinen, hoe komen we samen tot een groene wijk

  Datum: 
  26 mei 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Groene Huisvesters, Aedes

  Hoe kantelen we de verstening en zorgen we voor meer groen in de woonomgeving? Hoe betrekken we bewoners bij de inrichting en onderhoud van tuinen? En hoe vergroten we de biodiversiteit? Dit zijn belangrijke vragen voor corporaties.
  Marjan Kootwijk en Mike Bonsen delen de ervaring opgedaan met de tuinen in Tuindorp Oostzaan in Amsterdam. Zij gaan in op de vraag hoe we samen tot een groene wijk komen.

 • Webinar VvE: Verbouwingen

  Datum: 
  27 mei 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  !WOON

  In Amsterdam wordt veel verbouwd. Een uitbouw, een extra woning op het dak, een dakterras of een nieuw balkon komen voorbij. Naast de gemeentelijke regels en de gemeentelijke vergunning, heeft een eigenaar ook te maken met de VvE en de regels die daar gelden. Soms kan verbouwd worden zonder aanpassing van de akte, soms moet de akte gewijzigd worden. In alle gevallen geldt dat de VvE om instemming gevraagd moet worden als er grootschalig wordt verbouwd

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief