Agenda

Bvb: 23/02/2019
Bvb: 23/02/2019

Pagina's

 • Oproep: betrokken bewoners rondom de groene scheggen

  Datum: 
  zondag 24 februari
  Plaats: 
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  Architectuurcentrum Amsterdam richt in 2019 het Parlement van de Scheggen op. Een programma waarin aandacht wordt besteed aan de Amsterdamse scheggen en de (her)ontwikkeling hiervan. Het parlement wordt zo divers mogelijk samengesteld met ontwerpers, onderzoekers, gebruikers, bedrijven, bewoners en activisten. Aanmelden tot uiterlijk 24 februari.

 • WeMakeThe.City informatiebijeenkomst

  Datum: 
  maandag 25 februari
  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  WeMakeThe.City is het festival dat steden beter maakt. Van 17 t/m 23 juni 2019 pakken we - met publiek én experts - urgente uitdagingen voor het dagelijks leven in de stedelijke omgeving op. Op tientallen locaties verspreid over de stad Amsterdam én de regio.

 • Gebiedsontwikkeling: Hoog en droog

  Datum: 
  woensdag 27 februari
  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  Heftigere regenbuien en drogere zomers, de kranten staan er vol van. De afgelopen jaren is er al veel ontwikkeld op het gebied van klimaatbestendige nieuwbouw. Deze avond krijgt u inspirerende voorbeelden te zien en horen we waar men tegenaan is gelopen. En gaat u op zoek naar wat er nog moet gebeuren.

 • Op pad in de Tuinstad: Slotervaart

  Datum: 
  zaterdag 2 maart
  Plaats: 
  Zorgcentrum De Schutse
  Comeniusstraat 20
  Amsterdam

  Wandeling door Tuinstad Slotervaart. Vergeleken bij het vijf jaar eerder gebouwde Slotermeer en het vijf jaar later gebouwde Buitenveldert neemt Slotervaart een middenpositie in, zowel wat betreft de gemiddelde grootte van de huizen, als ook het aantal door particuliere bouw gerealiseerde woningen. De vergelijking van deze drie tuinsteden geeft een mooi beeld van de ontwikkeling van de tuinstedelijke bouw tussen 1950 en 1970.

 • Verkiezingsspecial Huisvesting: Nieuwbouw van sociale huur

  Datum: 
  maandag 11 maart
  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  Woonvraagstukken overschrijden de gemeentegrenzen. Met de Provinciale Staten-verkiezingen in aantocht is het tijd voor een gesprek met politieke partijen en woningcorporaties over de nieuwbouw van sociale huurwoningen in de provincie Noord-Holland.

 • Op pad in de Tuinstad: Overtoomse veld

  Datum: 
  zaterdag 30 maart
  Plaats: 
  Van Eesteren Paviljoen
  Noordzijde 31
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Van Eesteren Museum

  Wandeling door tuinstad Overtoomse veld. De stedelijke vernieuwing is hier nog volop gaande. Er wordt ingezet op een stedelijk leefmilieu met veel menging van functies, hoge bouwdichtheid en gesloten bouwblokken, gedeeltelijk in tegenstelling met de idealen van de eerste bouwers. Nieuwkomers zijn hotels, creatieve broedplaatsen, en uitgaansplekken zoals skybars en clubs.

 • Hollandse Hoogbouw

  Datum: 
  woensdag 3 april
  Plaats: 
  Inntel Hotels Rotterdam Centre
  Leuvehaven 80
  Rotterdam
  Organisatie: 
  Vastgoedjournaal
  Stichting Hoogbouw
  Fakton

  Nederland is traditioneel geen hoogbouwland, maar dat begint nu te veranderen. Rotterdam en Den Haag kennen inmiddels een indrukwekkende skyline en Amsterdam zint met de Sluisbuurt op een enorm hoogbouwproject. Komt dit door de toenemende vraag naar stedelijk wonen of de enorme hoeveelheid beleggingskapitaal? Welke impact heeft hoogbouw op thema’s als duurzaamheid, circulariteit, mobiliteit, milieubewustzijn en natuurbehoud. En is hoogbouw in lijn met de opgestelde coalitie-akkoorden?

 • Amsterdamse Vastgoeddag 2019

  Datum: 
  donderdag 4 april
  Plaats: 
  Johan Cruijff ArenA
  ArenA Boulevard 1
  Amsterdam

  Blijven de vastgoedprijzen de komende jaren stijgen in Amsterdam? Of is het einde nabij? De trek naar de stad zet door. Grote gebruikers vestigen zich in Amsterdam. Vergroot de Brexit, en de slipstream daarvan, de druk op de stad nog meer? Wie krijgt er gelijk? Hoe ziet de Amsterdamse vastgoedvraag er de komende vijf jaar uit?

 • 4-daagse cursus Recente ontwikkelingen in het wonen

  Datum: 
  woensdag 10 april
  Plaats: 
  Landgoed Zonheuvel
  Amersfoortseweg 98
  Doorn

  De woningmarkt heeft zich in de meeste delen van het land volledig hersteld. De koopprijzen stijgen door en de woningverkopen zitten al gedurende vijf jaar in de lift. Dit leidt op veel locaties in het land zelfs tot oververhitting op de koopwoningmarkt. Wat kunnen we doen om de oververhitte koopwoningmarkt te stabiliseren? Cursusdata: 10/11 april en 12/13 juni 2019.

 • Welk zorgvastgoed is er over vijf jaar nodig?

  Datum: 
  donderdag 11 april
  Plaats: 
  Van der Valk Hotel
  Winthontlaan 4-6
  Utrecht
  Organisatie: 
  Vastgoedjournaal

  Gaan zorginstellingen of -organisaties zich in de komende jaren specialiseren? Vraagt dat om specialistische huisvesting? Zal de kleinschaligheid verdwijnen, of wordt dat een serieuze concurrent voor de grootschaligheid? En gaan na de vijf grote Nederlandse en Belgische beleggers nu ook particuliere beleggers in zorgvastgoed investeren?

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief