Agenda

Bvb: 18/11/2018
Bvb: 18/11/2018

Pagina's

 • Verduurzaming van huurwoningen in perspectief

  Datum: 
  woensdag 21 november
  Plaats: 
  Van de Valk Hotel Utrecht
  Organisatie: 
  Seminars op Maat

  De routekaart CO2 neutraal voor 2050 kost de corporatiesector meer dan 100 miljard Euro. Veel sociale huurders kunnen de woonlasten al moeilijk opbrengen. Investeringen kunnen daarom niet worden doorberekend.
  Hoe onrendabel mogen de investeringen zijn?

 • Expositie 'Groeten uit de Javastraat'

  Datum: 
  donderdag 22 november tot zondag 24 februari
  Plaats: 
  OBA Javaplein
  Javaplein 2
  Amsterdam
  Organisatie: 
  OBA

  In OBA Javaplein is vanaf donderdag 22 november 2018 de expositie Groeten uit de Javastraat te zien. De tentoonstelling bestaat uit beelden en persoonlijke verhalen die gedurende 365 dagen zijn opgedaan in de kilometer lange Javastraat. Ze tonen de ontmoetingen van filmmaker Marnix Haak, die hiervoor letterlijk een jaar lang zijn straat niet uitkwam.
  Marnix Haak besloot een jaar lang niet zijn straat 'de Javastraat' uit te komen. Van 1 september 2016 tot en met 1 september 2017 maakte hij tweehonderd video’s in de straat en leerde honderden buurtbewoners kennen.

 • Vertical Sloterdijk

  Datum: 
  donderdag 22 november
  Plaats: 
  Academie van Bouwkunst Amsterdam
  Waterlooplein 213
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  Sloterdijk wordt een stadswijk. De realisatie van woontoren Vertical op de zogenaamde N-Kavel, waarin laag- en hoogbouw wordt gecombineerd met veel groen, maakt onderdeel uit van de transformatieopgave van stationsgebied Amsterdam Sloterdijk. Sloterdijk wordt omgevormd tot gemengd werk- en woongebied. De bouw van het project gaat dit najaar van start. Op 22 november hoor je het verhaal van Vertical vanuit de architect, Kamiel Klaasse van NL Architects en vanuit de ontwikkelaar, Rob van Kalmthout van Heijmans.

 • Slotgesprek 50 jaar Bijlmer over toekomst stadsdeel Zuidoost

  Datum: 
  zondag 25 november
  Plaats: 
  Bijlmerparktheater
  Anton de Komplein 240
  Amsterdam
  Organisatie: 
  50 jaar Bijlmer
  Pakhuis De Zwijger

  50 jaar Bijlmer en Pakhuis de Zwijger organiseren 'Show us the future', het slotgesprek van 50 jaar Bijlmer op zondag 25 november in het Bijlmerparktheater. Centrale vraag van het programma: Wat wordt de toekomst van Amsterdam-Zuidoost na 50 jaar Bijlmer?

 • !WOON Energieweek

  Datum: 
  maandag 26 november tot vrijdag 30 november
  Plaats: 
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  Vier bijeenkomsten in de stadsdelen, die worden afgesloten met een stedelijke bijeenkomst op vrijdagmiddag 30 november. Het programma in het kort:

  Maandagavond 26 november, Amsterdam Noord, “Wat kan je als bewoner beter wel en niet doen in de aanloop naar de Aardgasvrije buurt?”

  Dinsdagavond 27 november, Amsterdam Zuidoost, “Stadswarmte, wat is dat nou?”

  Woensdagavond 28 november, Amsterdam Nieuw-West, “Wat heb ik als bewoner te zeggen over Aardgasvrij Amsterdam?”

  Donderdagochtend 29 november: Old School, Amsterdam Zuid, Energieontbijt 02025, “Hoe wordt mijn VVE Aardgasvrij?”

  Vrijdagmiddag 30 november: Nieuw-West, slotbijeenkomst met interessante sprekers, informatie- en productenmarkt en projectenparade.

  Meer informatie binnenkort op de website van !WOON, www.wooninfo.nl.

 • Woningmarkt Metropoolregio Amsterdam 2018

  Datum: 
  dinsdag 27 november
  Plaats: 
  Novotel
  Europaboulevard 10
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Vastgoedjournaal

  Binnen de Amsterdamse gemeentegrenzen zijn er nog nauwelijks ontwikkellocaties. Tel daarbovenop een streng gemeentelijk beleid ten aanzien van nieuwbouw: gold eerst de 40/40/20-regeling (40% sociale huur, 40% vrije sectorhuur en 20% koop), nu mogen er naast de al geplande koopwoningen helemaal geen koopwoningen meer gerealiseerd worden. Marktpartijen geven daarom steeds vaker aan de stad links te laten liggen.
  Liggen de kansen voor ontwikkelaars en beleggers dan in de rest van de MRA? Absoluut. Maar waar precies? En kan de huidige infrastructuur in de regio de woningmarkt wel bijbenen? Op het MRA Congres 2018 staat de regionale woningmarkt centraal: wat zijn kansen, wat zijn knelpunten? Wat is het beleid binnen de regio?

 • Wooncafé 020

  Datum: 
  dinsdag 27 november
  Plaats: 
  Huis van de Wijk Rivierenbuurt
  Presisdent Kennedylaan 142
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Huis van de Wijk Rivierenbuurt

  Het Wooncafé is een initiatief van bewoners in Zuid. Elke vierde dinsdag van de maand wordt gesproken over een bepaald thema. De eerste bijeenkomst was 25 september. Van 19.30 tot 21.00 uur.

 • 1Lectures: Oostenburg, Tess Broekmans

  Datum: 
  donderdag 29 november
  Plaats: 
  Academie van Bouwkunst Amsterdam
  Waterlooplein 213
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam
  Academie van Bouwkunst

  Tess Broekmans, partner en stedenbouwkundige bij Urhahn, vertelt over het ontwerpkader van Oostenburg, één van de drie Oostelijke Eilanden, een gebied in transitie. Het plan is om van Oostenburg een buurt te maken die zich kan aanpassen aan veranderingen in het dagelijkse leven.

 • Grensverleggers. Wonen, werken, leven met zorg en energie

  Datum: 
  donderdag 29 november
  Plaats: 
  Villa Jongerius
  Kanaalweg 64
  3527 KX Utrecht
  Organisatie: 
  Architectuur Lokaal

  De zevende editie van de landelijke manifestatie voor en over (publiek) opdrachtgeverschap en ontwerp, die Architectuur Lokaal traditiegetrouw vierjaarlijks organiseert in het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. De manifestatie biedt volgens Architectuur Lokaal een rijk programma voor bestuurders, ontwerpers, kennisinstellingen, ambtenaren, beleidsadviseurs, (gebieds)ontwikkelaars en corporaties uit de voorhoede.

 • Hoog en droog

  Datum: 
  donderdag 29 november
  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  Als we de voorspellingen van het KNMI erbij pakken, dan moeten we de komende tijd hard aan de slag om de Metropoolregio Amsterdam bestendig te maken voor deze extreme weersomstandigheden en de stijgende zeespiegel. Met de enorme bouwopgave van 240.000 woningen voor de Metropoolregio Amsterdam willen we daarom nu al zo bouwen dat de woningen dit veranderende klimaat aankunnen.

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief