Agenda

Bvb: 24/06/2021
Bvb: 24/06/2021

Pagina's

 • Klimaatadaptatie in aardgasvrije Wijken

  Datum: 
  24 juni 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Platform31

  Ook aardgasvrije wijken krijgen te maken met het veranderend klimaat, met hittestress, wateroverlast en droogte. Klimaatadaptieve maatregelen zijn vaak goed te combineren met maatregelen die voor de energietransitie nodig zijn. Platform31 organiseert een startbijeenkomst van de kennis- en leerkring Klimaatadaptatie in Aardgasvrije wijken. Haal inspiratie op en deel vragen en inzichten met gemeentelijk projectleiders van de proeftuinen en andere wijken die van het gas af gaan.

 • Stadsgesprek Menselijk armoedebeleid

  Datum: 
  24 juni 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Kennisnetwerk Amsterdam

  In de programmareeks ’de menselijk maat’ neemt Kennisnetwerk Amsterdam het armoedebeleid onder de loep. Hoe ziet armoedebeleid met de menselijke maat eruit? Hoe zou die praktijk anders zijn dan het beleid van nu? Welke praktische zaken kunnen we zelf in Amsterdam regelen met elkaar?

 • Transitioning together: Imagining the climate just future

  Datum: 
  28 juni 2021
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  The reality of the climate crisis and how it impacts our cities is fundamentally a question of social justice and democracy. A transition towards a climate just future has to be deeply inclusive – that is the big challenge for our democracies. How can we design legitimate and equitable pathways towards a climate-resilient and thriving future?
  Part 3 of a triptych which aims to explore what this means for our cities, and for us as individuals and communities.

 • Signaleren achter de voordeur

  Datum: 
  1 juli 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Platform31

  Achter de voordeur speelt soms veel: eenzaamheid, verward gedrag, verslaving, verwaarlozing, huiselijk geweld. Woonconsulenten, wijkbeheerders, opzichters en vakmensen hebben een belangrijke ‘ogen-en-oren-functie’. Maar: signaleren is één, signaalopvolging is twee. Wat doe je daarna, en vooral: hoe doe je dat?

 • De positie van huurdersorganisaties in de volkshuisvesting

  Datum: 
  5 juli 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Woonbond

  Huurdersverenigingen hebben een steeds grotere invloed op het beleid en de strategie van corporaties. Via dit webinar wordt duidelijk waarom het bestaan van een huurdersorganisatie zo belangrijk is en op welke manier je een strategie ontwikkelt om goed voorbereid aan tafel te gaan met de corporatie en/of gemeente.

 • Bijzondere woonvormen: vloek of zegen in tijden van woningnood?

  Datum: 
  6 juli 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Platform31
  VNG

  Ben je op zoek naar mogelijkheden om vanuit jouw gemeente meer ruimte te bieden voor bijzondere woonvormen? Of zit je juist met inwonersinitiatieven waar je geen raad mee weet? Zoals Tiny Houses, erfdelen, wooncoöperaties en hofjeswoningen? Welke meerwaarde hebben deze woonvormen voor jouw gemeente en hoe kan je ze mogelijk maken binnen bestaande wet- en regelgeving?

 • Summer course: Customer Journey Mapping

  Datum: 
  8 juli 2021

  Agendatype:

  Plaats: 
  TOTE-M
  Marktplein 2
  Uithoorn
  Organisatie: 
  TOTE-M

  Hoe kun je de ‘klantreis’ van huurders verbeteren, zodat de huurdersbeleving verbetert en je vaak ook onnodige kosten voorkomt? Waar zitten bijvoorbeeld de pieken en dalen in de ervaring die huurders met jou hebben bij een reparatieverzoek? Of hoe stel je prioriteiten in alle ideeën die er leven om de huurderstevredenheid van nieuwe huurders te verbeteren? Journey mapping is een instrument om vanuit klantperspectief antwoord te geven op deze vragen.

 • Tentoonstelling Amsterdamse stijlkamers binnen de Singelgracht

  Datum: 
  13 juli 2021 tot 20 augustus 2021

  Agendatype:

  Plaats: 
  Amstelkerk
  Amstelveld 10
  Organisatie: 
  o.a. redactie blad Amsterdam Centrum

  Aan de hand van 48 panelen met informatieve teksten en recente foto’s van verschillende makers worden stijlkamers in belangrijke monumentenpanden belicht. Een aantal stamt uit de 17e eeuw, het merendeel uit de 18e. Ook 19e- en 20e-eeuwse stijlkamers komen in de expositie aan bod.

 • Wandeling De Baarsjes

  Datum: 
  22 juli 2021

  Agendatype:

  Plaats: 
  Startlocatie: Café Zurich
  Mercatorplein 2b
  Organisatie: 
  Museum Het Schip

  Tijdens deze wandeling krijgt u veel informatie over de geschiedenis van de bouw. U ziet de sporen van de voormalige gemeente Sloten en de bijdragen van projectontwikkelaars zoals Heere van der Schaar. De wandeling geeft een verrassende kijk op dit bijzondere stadsdeel.

 • Bewonerscommissies en hun rol bij renovatie

  Datum: 
  2 september 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Woonbond

  Wanneer een verhuurder plannen heeft voor renovatie en/of verduurzaming van bestaande woningen, is er vaak een rol voor georganiseerde bewoners om daarover mee te praten. Deze rechten in het overleg staan in de Overlegwet en worden ook wel vastgelegd in aparte 'participatie-overeenkomsten'. In dit online college leer je wat die wettelijke rechten inhouden, hoe je daar vorm aan kan geven en ook wat er van de bewonerscommissie wordt verwacht.

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief