Agenda

Bvb: 01/04/2020
Bvb: 01/04/2020

Pagina's

 • Documentaire Fountainhead: Droom van een gebouw

  Datum: 
  2 april 2020
  Plaats: 
  Borneo Architectuurcentrum
  R.J.H. Fortuynplein 4
  Amsterdam
  Organisatie: 
  BAC (Borneo Architectuur Centrum)

  In maart en april vertoont het Borneo Architectuur Centrum een bijzondere documentaire. Deze vertelt het verhaal van een perceel aan de Ertskade op het Amsterdamse schiereiland Sporenburg waarvoor inmiddels vier woonblokken zijn ontworpen. De Stoel van Steven Holl en Fountainhead I en II van KCAP hebben het loodje gelegd, terwijl, na ruim twintig jaar, het vierde ontwerp – De Steltloper van Dam&Partners – daadwerkelijk wordt gebouwd.

 • Amsterdamse Vastgoeddag

  Datum: 
  7 april 2020
  Plaats: 
  Park Inn by Radisson Amsterdam City West (Ven)
  La Guardiaweg 59
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Vastgoedjournaal

  Nieuwe mixed use ontwikkelingen voor wonen en werken rond multimodale knooppunten moeten de enorme groei van Amsterdam mee helpen accommoderen. Verouderde gebieden als Sloterdijk, Amstelkwartier en Zuidoost zijn in hotspots aan het veranderen. Welke visie zit hierachter, wat zijn de kansen?

 • Grensverkenningen: Declaratie van de Stadsrand

  Datum: 
  7 april 2020
  Plaats: 
  De Balie
  Kleine-Gartmanplantsoen 10
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  In een reeks van vier lezingenavonden op verschillende locaties in Amsterdam onderzoekt Architectuurcentrum Amsterdam met diverse sprekers de Amsterdamse stadsgrenzen. In de laatste Grensverkenning worden de echte stadsgrenzen van Amsterdam vastgesteld, en onderzoeken we hoe de ‘nieuwe stadsrand van Amsterdam’ kan bijdragen aan collectiviteit, inclusiviteit en participatie.
  De echte stadsrand van Amsterdam trekt zich niets aan van officiële gemeentegrenzen, maar definieert de scheidslijn tussen stad en land. Een racefietsend Go Pro team, met Joost Vos (Benthem Crouwel) als kopman, toont een film van de route, en de ontwerpteams van Het Stadsranden-lab presenteren hun interpretatie van de stadsranden in Waterland, in Diemen, langs de Amstel, in Geuzenveld en in het Amsterdamse Bos. Na de presentaties is er ruimte voor debat.

 • Cursus VvE, de basis

  Datum: 
  8 april 2020
  Plaats: 
  De Coenen
  J.M. Coenenstraat 4
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  !WOON biedt eigenaar-bewoners uit Amsterdam een gratis cursus aan over de Vereniging van Eigenaren (VvE). In circa 90 minuten leert u alles wat u moet weten over de VvE. Wat is een splitingsakte, splitsingsreglement en huishoudelijk reglement? Hoe gaat de vergadering?
  Waarom betaalt u mee aan het balkon van uw buren? Welke verzekeringen moet de VvE afsluiten? En nog veel meer!

 • De Wooncoöperatie – Iets voor huurdersorganisaties?

  Datum: 
  14 april 2020
  Plaats: 
  !WOON
  Nieuwezijds Voorburgwal 32
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  De Wooncoöperatie maakt sinds 2015 deel uit van de woningwet. Het is een vorm waarin huurders zélf de regie over hun directe woonomgeving nemen. Sindsdien zijn er verschillende initiatieven gestart en is er meer ervaring met het opzetten van wooncoöperaties. Maar wat is het nut van een wooncoöperatie en is het ook voor huurdersorganisaties (huurderskoepels) interessant?

 • Feestelijke uitreiking Gouden A.A.P. 2020

  Datum: 
  16 april 2020
  Plaats: 
  Nieuwe Universiteitsgebouw
  De Boelelaan 1111
  Amsterdam
  Organisatie: 
  ARCAM

  Met de jaarlijkse Amsterdamse Architectuur Prijs vestigt ARCAM de aandacht op het beste deel van de bouwproductie in de stad. Wat wordt het beste Amsterdamse gebouw van het afgelopen jaar? Welke architect én opdrachtgever mogen naar huis met de Gouden A.A.P.?

 • Spreekuur wethouder Ivens

  Datum: 
  16 april 2020
  Plaats: 
  !WOON team Noord
  J. Drijverweg 5
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  Tijdens een kort gesprek met wethouder Laurens Ivens kunt u uw idee of mening met hem delen. Het gaat hierbij nadrukkelijk om uw ideeën en niet om individuele problemen.

 • Coöperatief wonen - lessen uit het verleden, oplossingen voor de toekomst

  Datum: 
  23 april 2020
  Plaats: 
  Museum Het Schip
  Oostzaanstraat 45
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Museum Het Schip

  In Museum Het Schip vindt op 23 april 2020 een symposium plaats over nieuwe en traditionele vormen van coöperatief wonen in Europa en Nederland. De organisatie is in handen van Museum Het Schip en de European Foundation of Living (ELF). Verschillende interessante sprekers zullen vanuit eigen kennis en ervaring ingaan op de huidige stand van zaken rond het coöperatief denken.

 • Gemeentelijke Vastgoeddag

  Datum: 
  14 mei 2020
  Plaats: 
  Novotel Convention Centre
  Europaboulevard 10
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Vastgoedjournaal
  Gemeente Amsterdam

  Gemeente Amsterdam heeft op het gebied van de gebouwde omgeving een hoop uitdagingen. Denk aan de krapte op de woningmarkt en de wens om meer sociale woningbouw te realiseren. Hoewel er al veel woningen gebouwd worden, is er behoefte aan nog véél meer.
  Hoe gaat Amsterdam de uitdagingen die op haar afkomen gezamenlijk met de vastgoedsector oplossen? En wat kan de sector van Amsterdam verwachten? Laat u tijdens de Gemeentelijke Vastgoeddag bijpraten over de mogelijkheden die Amsterdam te bieden heeft.

 • Huurdersdebat: Stop de wooncrisis!

  Datum: 
  14 mei 2020
  Plaats: 
  Beeld en Geluid
  Media Parkboulevard 1
  Hilversum
  Organisatie: 
  Woonbond

  Een dagvullend debatprogramma in Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. Het is de aftrap voor Stop de wooncrisis!, een landelijke campagne van hurend Nederland richting de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021.
  Voor: beroepskrachten, huurders, huurdersorganisaties, kaderleden en verhuurders.

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief