Agenda

Bvb: 24/09/2018
Bvb: 24/09/2018

Pagina's

 • Hoe gaat de regio Amsterdam de woningnood te lijf?

  Datum: 
  maandag 24 september

  Agendatype:

  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  1019 HC Amsterdam
  NL
  Organisatie: 
  NUL20

  PakhuisNUL20 zet de luiken open. Door interviews en debat; door ruim baan te geven aan initiatieven van ondernemende Amsterdammers en organisaties uit de regio Amsterdam. Maandag 24 september 20:00 - 21:45 uur. Toegang gratis, inschrijven verplicht.

  Inschrijven kan HIER

   

  Thema-avond:

  Woningproductie, -programmering en -behoefte in de MRA

  Hoe gaan de nieuwe colleges de woningnood te lijf?

  Ellenlange wachttijden, torenhoge koopprijzen, oplopende huren. De woningmarkt in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) is zwaar overspannen, ondanks de toenemende woningproductie in de Metropoolregio Amsterdam. Afgesproken is dat de MRA-gemeenten gezamenlijk er in de komende twintig jaar circa 250.000 tot 300.000 woningen bij gaan bouwen. Welke plannen hebben de nieuwe colleges om de woningnood te lijf te gaan? Wat gaan ze bouwen, voor wie en waar? Wordt het toch bouwen in het groen? Hoe realistisch zijn de transformatieplannen van bedrijventerreinen? Toch weer meer sloop/nieuwbouw om te verdichten? Vragen aan:

  Wethouders Wonen en/of Ruimtelijke Ordening uit de Metropoolregio Amsterdam: oa. Laurens Ivens (Amsterdam), Lex Scholten (Diemen), Marie-Thérèse Meijs (Haarlem), Hans Krieger (Zaanstad)

   

  De belangrijkste bouwende partijen zijn woningcorporaties, beleggers en ontwikkelaars. Wat vinden zij van de plannen van de wethouders?Reacties van:
  Marien de Langen (bestuurder Stadgenoot), Gert-Wim Bos (Directeur COD-ontwikkeling) en Gertjan van der Baan (CEO Vesteda)


  Inleiding: 

  Woningbehoefte en -programmering in de MRA

  André Buys

  Onderzoeker André Buys van RIGO is specialist op het gebied van demografie, bevolkingsdynamiek en woonwensen. André houdt zich onder meer bezig met de invloed van bevolkingsontwikkelingen op het functioneren van woningmarkten. Hij ondersteunt overheden, woningcorporaties en marktpartijen bij de inhoudelijke onderbouwing van hun strategisch (woon)beleid. Vanavond presenteert hij in vogelvlucht de belangrijkste feiten rond de woningbehoefte en -productie in de Metropoolregio.

   


  Column en slotwoord:

  Friso de Zeeuw

  Emeritus-hoogleraar Gebiedsontwikkeling Friso de Zeeuw heeft veertig jaar ervaring bij overheden, bedrijfsleven en wetenschap. Friso wil dat graag overbrengen naar nieuwe generaties. En daarbij op zijn tijd lekker polemiseren. Friso  spreekt een column uit en krijgt het slotwoord voor een terugblik op de avond.

   

   

   


  PakhuisNUL20 richt zich op iedereen met (professionele) belangstelling voor woonzaken in de meest brede zin: woningmarkt, stedelijke ontwikkeling, leefbaarheid, huurbeleid, stedenbouw en bouwproductie. Vanaf kwart voor tien is er een netwerkborrel beneden in het café. Een uitgelezen kans bij te praten en contacten te leggen met professionals, bestuurders, initiatiefnemers en geïnteresseerden in al deze sectoren.

   

  PakhuisNUL20. Maandag 24 september 20:00 - 21:45 uur. Toegang gratis, inschrijven verplicht.

  Inschrijven kan HIER

 • Handboek Projectontwikkeling

  Datum: 
  maandag 24 september
  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  Projectontwikkeling is een uiterst dynamisch en veelzijdig vakgebied. De taak voor het realiseren van een kwalitatief hoogwaardige gebouwde omgeving waarin het goed wonen, werken, winkelen en verblijven is, vraagt om vakmanschap, een brede kennis en een scherp inzicht in private en publieke wensen. In gesprek met de wetenschap, ontwikkelaars en vernieuwers over de ontwikkeling van de gebouwde omgeving.

 • Overlast in de wijk

  Datum: 
  dinsdag 25 september
  Plaats: 
  Zaalverhuur7
  Boothstraat 7
  3512 BT Utrecht
  Organisatie: 
  Platform31

  Hoe verminder je overlast van mensen met verward gedrag in je wooncomplex/buurt? Nog beter: hoe kun je problemen voorkomen en bijdragen aan een zachte landing in de wijk van huurders met psychische kwetsbaarheden? Preventie van overlast is een mooi streven, maar hoe geef je dit vorm?

 • Debat Wonen in de Verdichte Stad

  Datum: 
  woensdag 26 september
  Plaats: 
  BPD Hoofdkantoor, Burgerweeshuis
  IJsbaanpad 1
  1076 CV Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  Amsterdam verdicht en verstedelijkt in rap tempo. De woningen worden duurder en kleiner. Tegelijkertijd wil Amsterdam een inclusieve stad zijn, en iedereen een plek bieden. Wat kunnen architecten en ontwikkelaars doen om dit vraagstuk het hoofd te bieden? Zijn de ontwerpers echt aan zet in dit probleem? Welke woonvormen zijn er nodig om het probleem aan te pakken en, beter nog, op te lossen? En hoe kunnen succesvolle innovaties grootschalig vervolg krijgen?

 • Discussiedagen Sociale Huisvesting 2018

  Datum: 
  donderdag 27 september tot vrijdag 28 september
  Plaats: 
  Kontakt der Kontinenten Soesterberg
  Organisatie: 
  Platform31
  OTB TU Delft

  Is de sociale huisvesting goed op koers op niet? Deze vraag staat centraal op de Discussiedagen Sociale Huisvesting 2018, die het OTB dit najaar organiseert samen met ‘Vooruit naar de kern’ en Platform31. Het is de vierde keer op rij dat de discussiedagen worden gehouden.

 • Intervisie huurbeleid woningcorporaties

  Datum: 
  donderdag 27 september
  Plaats: 
  Utrecht
  Organisatie: 
  Platform31

  Bent u benieuwd hoe andere corporaties hun huurbeleid vormgeven? Wilt u het huurbeleid van de eigen organisatie met anderen bespreken en overwegingen toetsen bij vakgenoten? Of bent u benieuwd naar de overwegingen van andere corporaties? Kom dan naar de intervisiebijeenkomst huurbeleid op 14 juni 2018.

 • Huurdersfestival

  Datum: 
  zaterdag 29 september
  Plaats: 
  Rijtuigenloods
  Piet Mondriaanplein 61
  Amersfoort
  Organisatie: 
  Woonbond

  Festival om ervaringen te delen, van elkaar te leren en samen te werken aan een sterk hurend Nederland. Het festival is bedoeld voor alle leden van de Woonbond; persoonlijke leden en huurdersorganisaties. Maar óók voor bewonerscommissies en huurders die zijn verbonden aan de lidorganisaties van de Woonbond.

 • Wij bouwen de stad 3: Booming Bijlmer

  Datum: 
  donderdag 4 oktober
  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  Ontwikkelaars vechten om grond in Zuidoost, prijzen stijgen er explosief en de baardige bierbrouwers zijn al ter plaatse. Welke innovatieve bouwprojecten zijn er gaande? En hoe zorgen we ervoor dat er deze keer niet 10 jaar na de laatste oplevering de eerste sloopoproep alweer binnenkomt?

 • 4-daagse cursus Duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen

  Datum: 
  dinsdag 9 oktober
  Plaats: 
  Conferentiecentrum Kaap Doorn Doorn
  Organisatie: 
  TU Delft

  De cursus biedt medewerkers van woningcorporaties en bouw- en onderhoudsbedrijven handvatten om de duurzaamheidsopgave vorm te geven, samen met andere betrokkenen zoals huurders en gemeenten.
  Data: 9/10 oktober en 20/21 november 2018

 • Financieel Beleid Woningcorporaties

  Datum: 
  donderdag 11 oktober
  Plaats: 
  Mediaplaza Jaarbeurs Utrecht
  Organisatie: 
  Seminars op Maat

  Op de derde dinsdag in september is het Prinsjesdag, waarop de plannen van de regering voor het volgend jaar worden bekendgemaakt.
  Hoe werkt dit beleid uit voor uw begroting en voor de beschikbare middelen voor investeringen in betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid?

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief