Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ruimte voor appartementen en schoolgebouwen bij Landtong Amstelveen'

Image

Amstelveen heeft de mogelijkheden verkend van herontwikkeling van de Landtong. In het gebied tussen winkelcentrum Groenhof en de Bovenkerkerpolder is ruimte voor de bouw van nieuwe schoolgebouwen en appartementen met een huur van rond de 850 euro per maand.

“Aan de Landtong staan verouderde schoolgebouwen en gymzalen die aan vervanging toe zijn. Dit biedt kansen om het gebied opnieuw in te richten en beter te ontsluiten. Door scholen en kinderopvang compacter te bouwen, is er ruimte voor woningen en kunnen ook de bestaande speelvoorzieningen worden behouden", aldus BBA-wethouder Peter Bot (ruimtelijke ordening). Wat hem betreft worden energiezuinige en duurzame woningen gebouwd in het betaalbare middeldure segment. "De wijk Groenelaan kent al een aanzienlijke hoeveelheid sociale huurwoningen en we streven naar gemengde woonvormen.”

De gemeente is eigenaar van de grond. Aan de Landtong zijn begin jaren zeventig drie basisscholen en twee gymzalen gebouwd. Het gaat om acht gebouwen. De gemeente wil basisscholen De Horizon en De Akker in een nieuw gebouw vestigen met kinderopvang en één grote gymzaal bouwen. Daarover is de gemeente in gesprek met de scholen en het Sportbedrijf Amstelveen. In overleg met betrokken partijen stelt de gemeente een startnotitie op.