Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadgenoot

 • De vernieuwing van drie buurten in Geuzenveld, Slotermeer en Osdorp is weer een stap dichterbij. De vaststelling in de gemeenteraad van de investeringsnota's voor de drie buurten Ruychaverkwartier, de Couperusbuurt en Hoekenes staat voor de eerste helft van juli op de agenda. In alle gevallen worden er netto woningen toegevoegd en buurten autoluw. Het college heeft al zijn zegen gegeven aan de vernieuwingsplannen.
  Nieuwsartikel

 • Woningcorporaties Ymere, de Alliantie en Stadgenoot bouwen 950 woningen op het Strandeiland in Amsterdam Oost. Op het nieuwe eiland van IJburg  realiseren zij zeshonderd reguliere sociale huurwoningen en 350 flexwoningen. De bouw van flexwoningen - de eerste worden volgend jaar voor de zomervakantie opgeleverd – betekent dat over een jaar de eerste Amsterdammers op het Strandeiland gaan wonen.
  Nieuwsartikel

 • Ontwikkelaar Being kondigt de start aan van de bouw van De Oosterlingen: zeven  woongebouwen op één van de laatste onbebouwde kavels van eiland Oostenburg. Architectenbureau MVRDV ontwierp een rijkgeschakeerd Amsterdams straatje. Het bouwproject beslaat een totaaloppervlakte van 14.000 m2 en bestaat uit 141 koopappartementen en 550 m2 aan commerciële ruimte.
  Nieuwsartikel

 • Stadgenoot vervangt woonzorgcentrum de Venser in de Venserpolder in Amsterdam Zuidoost door nieuwbouw. Ook worden aan de wijk 550 extra woningen en diverse voorzieningen toegevoegd. Daarover heeft de woningcorporatie afspraken gemaakt met de gemeente Amsterdam en zorgorganisatie Amstelring. De Venser werd in 1981 in gebruik genomen en telt 308 zorg- en aanleunwoningen. Het complex dichtbij metrostation Strandvliet is zwaar verouderd. Het nieuwe woonzorgcentrum krijgt zo’n 150 zorg- en 150… meer
  Nieuwsartikel

 • Allan van der Ree is per 1 juni 2024 benoemd als directeur Klant & Woning bij woningcorporatie Stadgenoot. Van der Ree heeft veel managementervaring binnen grote, dienstverlenende organisaties. Hij werkt nu als manager uitvoering bij het CAK. Daarvoor was hij manager Operations bij Van Ameyde, senior consultant en vervulde hij diverse functies bij KPN.
  Nieuwsartikel

 • Stadgenoot heeft het startschot gegeven voor het laatste grootschalige vernieuwingsproject in de Waterlandpleinbuurt in Amsterdam Noord. Op de zogenoemde Kubus/Katrijplocatie worden 152 sociale huurwoningen en meer dan honderd koopwoningen gebouwd. Door de nieuwbouw op de hoek van de Werengouw en de Katrijpstraat wordt de wijk gevarieerder, aldus de corporatie. Er komen woningen voor jongeren, gezinnen en ouderen. Ook zijn er woningen voor huurders die extra ondersteuning nodig hebben; samen… meer
  Nieuwsartikel

 • In diverse media is de afgelopen jaren aandacht besteed aan misstanden bij Amsterdamse wooncomplexen waar statushouders en jongeren samenwonen: vechtpartijen, aanrandingen, drugsoverlast en vernielingen. Meest recent bij Startblok Elzenhagen in Amsterdam Noord.
  Nieuwsartikel

 • De Autoriteit woningcorporaties (Aw) heeft het verscherpt toezicht op Stadgenoot opgeheven. De Amsterdamse woningcorporatie kwam vier jaar geleden onder verscherpt toezicht te staan, omdat de interne controlesystemen om risico’s te signaleren als onvoldoende werden gezien. Ook werd voor wat betreft cultuur en gedrag niet voldaan aan de vereisten voor 'good governance'.
  Nieuwsartikel

 • In de Kolenkitbuurt is de bouw van 'De Houten Leeuw' gestart, het laatste grote stedelijke vernieuwingsproject van Stadgenoot in de deze buurt. Het gaat om 53 studio's voor jongeren. De oplevering van het nieuwe gebouw staat gepland voor november 2024. Het oorspronkelijke gebouw aan de Leeuw van Vlaanderenstraat is vorig jaar gesloopt.  
  Nieuwsartikel

 • Vanaf april is het afgelopen met StudentenWoningWeb. Lieven de Key en Ymere gaan hun studentenwoningen aanbieden via twee andere platformen. Het aanbod van Lieven de Key komt op het eigen nieuwe platform studentenwoning.mijndak.nl. Ymere stapt over naar ROOM.nl, het platform dat door de landelijke studentenhuisvester DUWO wordt gebruikt. Stadgenoot en Pré Wonen, die op kleine schaal gebruikmaakten van StudentenWoningWeb, stoppen met het aanbieden van studentenwoningen.
  Nieuwsartikel

 • Stadgenoot bouwt 53 studio’s voor jongeren in de Kolenkitbuurt in Amsterdam Nieuw-West. Met de bouw van complex De Houten Leeuw voegt de woningcorporatie dertig woningen toe aan de buurt. Het is het laatste grote stedelijke vernieuwingsproject van Stadgenoot in de Kolenkitbuurt. Het oorspronkelijke gebouw aan de Leeuw van Vlaanderenstraat 35-41 was verouderd en is vorig jaar gesloopt. 
  Nieuwsartikel

 • Er is plek voor 100.000 extra woningen op de daken van bestaande flats. Althans, dat zou blijken uit een inventarisatie van Stec. Maar Amsterdamse corporaties zijn sceptischer, zo blijkt uit NUL20-onderzoek. Er zijn mitsen, maren en tegenvallende ervaringen. Er is potentie, mede dankzij nieuwe bouwtechnieken. Maar grote aantallen liggen in de Amsterdamse regio niet in het verschiet.
  Achtergrondartikel

 • Amsterdam telt circa 23.000 Verenigingen van Eigenaren (vve’s). Ook die moeten verduurzamen. Een ongelofelijk ingewikkelde opgave en een enorme verantwoordelijkheid voor de vve-besturen. Bij gemengde vve's met eigenaar-bewoners en huurders is het extra ingewikkeld, want het zijn de eigenaren die uiteindelijk beslissen. In Pakhuis de Zwijger werden de grootste uitdagingen geïnventariseerd en gezocht naar mogelijke oplossingen.
  Achtergrondartikel

 • Woningcorporatie Stadgenoot krijgt in november drie woongebouwen met 173 studio´s voor jongeren opgeleverd in de nieuwe wijk Oostenburg. Voor Egbert Dekker, directeur Vastgoed en Ontwikkeling bij Stadgenoot is de oplevering door bouwbedrijf Heijmans een belangrijke stap in de transformatie van Oostenburg tot een diverse, levendige stadswijk in hartje Amsterdam.
  Nieuwsartikel

 • De gemeente Amsterdam zoekt een ontwikkelaar die 350 middeldure huur- en vrijesectorwoningen en een openbare parkeergarage met daktuin wil realiseren op twee kavels naast het Amstelstation in Amsterdam Oost.
  Nieuwsartikel

 • Stadgenoot ontwikkelt verspreid over drie kavels op Oostenburg aan de rand van de Amsterdamse binnenstad 25 sociale huur-, 17 middensegmenthuur- en 36 intramurale zorgwoningen. Op kavel 12 komt naar ontwerp van Architectuur Maken het Liesbeth Listhuis, dat zal bestaan uit 36 sociale huurwoningen, een woonzorgcentrum voor kunstenaars met een intensieve zorgvraag. Er komen vier gemeenschappelijke woonkamers en een gezamenlijk dakterras en tuin die grenst aan de sociëteit op de begane grond. De… meer
  Nieuwsartikel

 • Jacqueline van Ham is benoemd als directeur-bestuurder bij Dudok Wonen. Zij volgt Wijnand Fassotte op die deze rol bijna 1 jaar interim heeft waargenomen. Van Ham heeft ruime ervaring in de volkshuisvesting. Sinds 2011 is zij directeur bij woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam. Onder haar leiding zijn het portefeuille- en assetmanagement opgezet en geïmplementeerd. Daarnaast viel het verbeteren van de dienstverlening aan huurders onder haar.  
  Nieuwsartikel

 • De Gemeente Amsterdam kan verder met de herontwikkeling van het gebied tussen het Amstelstation en de Amstel. De Raad van State heeft nagenoeg alle bezwaren van gebouweigenaren in de omgeving tegen het nieuwe bestemmingsplan Amstelstation-Amsteloever afgewezen. De bouwplannen voorzien in de herontwikkeling van 1.300 tot 2.100 woningen, inclusief vernieuwing van de Van der Kunbuurt, de realisatie van 100.000 m2 tot 170.000 m2 kantoren en de bouw van allerlei voorzieningen, zoals een grote… meer
  Nieuwsartikel

 • Woningcorporatie Stadgenoot heeft de voormalige Lucasschool in de Wildemanbuurt getransformeerd naar jongerenhuisvesting. Het pand aan Notweg 32 biedt ruimte aan dertig jongerenwoningen en 250 m2 aan maatschappelijke voorzieningen. 
  Nieuwsartikel

 • Woningcorporatie Stadgenoot organiseerde 13 juli een Buurtdag in de Borrendammebuurt in Osdorp (Amsterdam Nieuw-West). Hiermee stond de corporatie uitgebreid stil bij haar 15-jarig bestaan. Bij Stadsboerderij Osdorp was een markt met verschillende activiteiten georganiseerd. Ook gingen medewerkers langs de deuren voor een praatje en deelden bonnen uit voor een gratis plantje. Verder stond er een servicebalie op de markt, voerden monteurs kleine reparaties uit en gingen collega’s samen de wijk… meer
  Nieuwsartikel

 • Woningcorporatie Stadgenoot heeft 66 sociale huurwoningen aan de IJburglaan opgeleverd. De woningen zijn vooral bedoeld voor kleine gezinnen en één- en tweepersoonshuishoudens. De eerste bewoners kregen de sleutels van hun nieuwe woning gistermiddag uitgereikt. Het nieuwe woongebouw is flexibel in te delen, remontabel en er is gebruikgemaakt van duurzame materialen. Stadgenoot ontwikkelde en realiseerde het gebouw – gesitueerd op de kop van het Haveneiland-West – samen met architectenbureau… meer
  Nieuwsartikel

 • Stadgenoot bouwt meer dan driehonderd sociale huurwoningen op twee locaties in Amsterdam Nieuw-West. Aan het Herman Hellingplantsoen in de Eendrachtsparkbuurt verrijst vanaf september dit jaar De Nieuwe Geus, een wooncomplex met 116 sociale huurwoningen en een parkeergarage op de begane grond. Het ontwerp in rode baksteen is van Faro architecten. De oplevering staat gepland voor mei 2025. 
  Nieuwsartikel

 • Woningcorporaties Rochdale, Eigen Haard en Stadgenoot zetten een belangrijke stap in de verdere vernieuwing van Geuzenveld-Slotermeer. De drie corporaties tezamen bouwen 1.700 nieuwe huurwoningen, geheel in het sociale en middensegment. Afgelopen dinsdag hebben zij hun handtekening gezet onder de afspraken daarover met de gemeente Amsterdam.
  Nieuwsartikel

 • Stadgenoot heeft na renovatie twaalf woningen toegevoegd aan het monumentale Everdina de Lanoyhof. De Regentenkamer gaat dienst doen als gemeenschappelijke huiskamer. Tijdens de renovatie is het complex bovendien verduurzaamd. 
  Nieuwsartikel

 • De Raad van Commissarissen van woningcorporatie Stadgenoot heeft Bas Hendriks benoemd als bestuurder en financieel directeur (CFO). Hendriks start per 1 maart en vormt dan samen met de huidige voorzitter, Anne Wilbers, het bestuur van Stadgenoot. Hij is een financieel bestuurder en toezichthouder met veel werkervaring op het snijvlak van publieke en private organisaties.  Op dit moment is Hendriks financieel directeur bij NS Reizigers.
  Nieuwsartikel