OM eist 2,3 miljoen van 'Maserati-man' Möllenkamp

20.04.17
Hubert Möllenkamp bij de Parlementaire enquêtecommissie
OM eist 2,3 miljoen van 'Maserati-man' Möllenkamp

Het Openbaar Ministerie eist van oud Rochdale-topman Hubert Möllenkamp meer dan 2 miljoen euro. De vordering is gebaseerd op een groot aantal zaken waarbij Möllenkamp voordeel zou hebben genoten. Möllenkamp werd eind maart in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar en drie maanden gevangenisstraf. Volgens het gerechtshof heeft hij zich onder meer schuldig gemaakt aan het aannemen van steekpenningen, witwassen en meineed.

Het OM redeneert dat met de uitspraak van het hof onomstotelijk is vast komen te staan dat Möllenkamp bevriende vastgoedontwikkelaars projecten gunde en in ruil daarvoor giften ontving. Zijn verweer is vanaf het eerste begin dat het in alle gevallen niet om giften gaat, maar om leningen. Een van de grootste posten waarop de OM de vordering baseert is volgens de NRC de koop van en inrichting van een appartement, à 780.000 euro.

Möllenkamp werd overigens in 2012 persoonlijk failliet verklaard. Voor het OM blijkt dat geen reden om de eis te matigen. ''Ook meneer Möllenkamp kan de loterij winnen", zei de aanklaagster volgens NU.nl. ''Het OM mag niet worden benadeeld ten opzichte van andere schuldeisers."

De 67-jarige Möllenkamp werd in 2009 op staande voet ontslagen door Rochdale.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS