Overslaan en naar de inhoud gaan
Top
Eerste verdieping
Grootste daler: van 6,6 naar 6,2
Onvrede in transitiebuurt De Omval

LiggingDe buurt De Omval is Oost is de meest significante daler. Dat zal toch niet komen door het vertrek van de Hells Angels?
Jan Düker, die als onderzoeker in dienst van het stadsdeel nauw betrokken is bij WiA, heeft wel een idee waar het aan ligt: “Van de drie buurten waaruit De Omval bestaat zijn er twee, Amstelkwartier en Weespertrekvaart, sterk in transitie.” De Hells Angels zijn er vertrokken, maar volgens betrokkenen had de directe omgeving daar niet zoveel last van. “Nu is de openbare ruimte een chaos. Straten liggen open, het is er ‘s avonds donker en het is slecht bereikbaar. Bewoners van pas opgeleverde nieuwbouw, die nog niet in de vorige enquête waren opgenomen, klagen over gebrek aan voorzieningen. En er zijn al jarenlang klachten van studenten uit de containerwoningen aan de Wenckebachweg over geluidsoverlast - door andere studenten. Ik denk dat die overlast op zich niet is toegenomen, maar er blijken meer studenten te zijn opgenomen in de enquête.”
De Key is met duizend ‘studentencontainers’ aan de Wenckebachweg de grootste woningeigenaar in het gebied. De corporatie vindt het lastig iets te zeggen over de uitkomst.

Johan van der Tol