Overslaan en naar de inhoud gaan

324 huurwoningen in het OKU House Amsterdam Nieuw-West

Image

Stadgenoot en Syntrus Achmea kopen 324 huurwoningen in de nieuwbouw bovenop drie kantoren aan de Schipluidenlaan in Amsterdam Nieuw-West. Stadgenoot realiseert 112 sociale huurwoningen. Syntrus koopt voor pensioenfonds PME 212 middenhuur- en vrijesectorhuurwoningen. De woningen worden in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.

“Met het OKU House voegen we meer dan honderd betaalbare sociale huurwoningen toe aan de stad. Hiermee geven we een impuls aan ons ideaal: Amsterdam bewoonbaar houden voor de meest uiteenlopende groepen mensen, dus ook toegankelijk voor mensen met een bescheiden inkomen. Zo houden we de stad in balans. De goede samenwerking met Syntrus Achmea laat zien hoe woningcorporaties en institutionele beleggers elkaar kunnen versterken ten gunste van de stad”, zo verklaart Patrick Barské, directeur vastgoed & ontwikkeling bij Stadgenoot.
De woningen in het door architectenbureau KCAP ontworpen OKU House zijn een architectonisch huzarenstukje: de twee gebouwen staan grotendeels op palen, waarvan een deel door het ondergelegen Fashion House heengaat. “Deze tafelconstructie is uniek, die zie je zelden”, zegt Maarten de Gruyter van ontwikkelaar Boelens de Gruyter.

OKU House maakt deel uit van de herontwikkeling van het gebied rond het Koningin Wilhelminaplein, waar boven de kantoorcomplexen Berghaus en Fashion House een ‘wijk op een wijk’ met zeshonderd woningen wordt gecreëerd. Tussen de nieuwbouw komt een openbaar plein. Een extra brug naar de Schipluidenlaan moet de route naar station Lelylaan bekorten.