Vesteda geeft onderwijzers, agenten en zorgpersoneel voorrang in De Aker

17.12.2021
Image

Vanwege de grote woningschaarste wil Vesteda onderwijzers, zorgmedewerkers en politieagenten helpen bij het vinden van een huurwoning. In 2022 geeft Vesteda die groepen voorrang bij het toewijzen van een betaalbare woning in de Midden Akerveldsepolder in Amsterdam Nieuw West.

Vesteda verhuurt 337 eengezinswoningen en 96 appartementen in de Midden Akerveldsepolder. De pilot heeft betrekking op deze 433 woningen. Zodra een huurder van een van deze woningen het huurcontract beëindigt, komt deze beschikbaar voor een 'keyworker'. Verhuur verloopt via de eigen website.
Vesteda volgt daarbij de lijst met beroepen zoals gepubliceerd door de gemeente Amsterdam. Van voorrang kan sprake zijn voor leerkrachten in het primair (speciaal) onderwijs, docenten in het voortgezet onderwijs (eerste- of tweedegraads), verpleegkundigen, verzorgenden, gezinscoaches jeugd, begeleiders in de gehandicaptenzorg, dokters-, apothekers- en operatieassistenten, praktijkondersteuners, anesthesiemedewerkers en politieagenten.