Programma PakhuisNUL20

24.05.2016
Image

Het programma van de komende editie van PakhuisNUL20 - de talkshow over woonkwesties in de regio Amsterdam - is bekend. Op maandag 13 juni staan de volgende onderwerpen op de rol: Woningdelen, Startblok, Trends in de regionale woningmarkt en Transformcity.

Het stadsgesprek voor Woningdelen gaat over de aangekondigde versoepeling van de regels daarvoor in Amsterdam. Wie wordt daar beter van? Tal van betrokkenen komen aan het woord. Een interview met de projectleiders van Startblok een tijdelijk wooncomplex waar gemengd zo'n 500 studenten en statushouders gaan wonen.

Projectleiders Arjan Spit (Dienst Wonen) en Rienk Postuma (De Key) worden geïnterviewd over opzet en aanloopfase van het project. Is dit een blauwdruk voor de vier nieuwe tijdelijke locaties die Amsterdam heeft aangekondigd?

In de Pitch dit keer ruimte voor de bedenkers van Transformcity, een online gebiedsdashboard dat de herontwikkeling van Amstel III in Zuidoost moet ondersteunen.

Het hoofddebat van PakhuisNUL20 is gewijd aan trends in de regionale woningmarkt naar aanleiding van het recente WiRA2015 rapport. Belangrijke vragen: is er meer regionale afstemming nodig over het behoud van de sociale woningvoorraad? En waar moeten we inzetten met de woningbouwproductie in de regio. Komt er nog een nieuwe kans voor de overloopgemeenten.

Direct aanmelden? Dat kan hier bij Pakhuis de Zwijger

Meer en de meest actuele informatie over het programma: PakhuisNUL20 Programma 13 juni