'Eén op de vijf verkopers is niet bereid woning aan belegger te verkopen'

18.08.2021
Image

Eén op de vijf woningverkopers is nooit of te nimmer bereid de woning aan een belegger te verkopen, zo blijkt uit onderzoek van woningverkoopsite Funda. Ook niet als een belegger de hoogste prijs biedt. De woningwaarde speelt daarbij een rol. Het zijn vooral verkopers in de prijscategorie tot 500.000 euro die woningbeleggingen categorisch afwijzen.

De groep die weinig op heeft met verkoop aan een belegger is als zodanig tamelijk groot. Driekwart van de verkopers geeft de voorkeur aan een particuliere koper boven een belegger die hun woning koopt voor de verhuur. Het liefst verkopen zij hun woningen aan een gezin, maar hebzucht maakt de opstelling fluïde: ongeveer de helft van de respondenten is bereid aan een belegger te verkopen bij een hoger bod van 10.000 euro of minder. Als een belegger 50.000 euro meer biedt, dan zwicht volgens Funda 67 procent voor het hoogste bod.

Veel woningbezitters zijn niet gediend van ongevraagde verzoeken om de woning te verkopen; ruim twee derde van de woningeigenaren stelt ‘het briefje op de mat’ niet op prijs.