Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe bond in Amsterdam Nieuw-West wil VvE-bestuurders ondersteunen

Image

In Amsterdam Nieuw-West starten bestuursleden van een aantal VvE's een gezamenlijke bond om onderling informatie uit te wisselen, kennis te delen en als belangenbehartiging te fungeren richting gemeente en andere instanties. 

Een van de initiatiefnemers is Dirk van der Woude, een van de duizenden Amsterdammers die in zijn vrije tijd VvE-bestuurslid is. Van der Woude: "Het voordeel van vrijwilligers is dat zij vrijwel altijd gericht zijn op het collectieve belang. Een nadeel voor henzelf is dat zij niet-opgeleide amateurs zijn met een chronisch gebrek aan tijd. En dat terwijl een VvE in de grote stad aardig wat problemen voor de kiezen krijgt". Hij somt op: verantwoordelijkheden bij zonnepaneelprojecten, overlast door overbewoning (verkamering), illegale verhuur, communicatie met bewoners, regels rond eigen camera’s. "Waar VvE's ook regelmatig tegenaan lopen is dat de gemeente woningdeelvergunningen afgeeft terwijl dat vaak in splitsingsakten expliciet is verboden."

De idee is een digitaal kennisplatform op te zetten en zo'n vier keer per jaar ook een bijeenkomst. De oprichtingsvergadering 6 april om 19:30 bij Eigenwijks De Serre . Er zijn zes initiërende VvE's. Meer info: vvebond@gmail.com