Eigen Haard repareert gevel Evean-Kortenhagenhuis

18.04.16
Eigen Haard repareert gevel Evean-Kortenhagenhuis

De buitengevel van het Korthagenhuis in Amsterdam Noord vertoont technische mankementen. Om bewoners en omwonenden tegen mogelijk vallende geveldelen te beschermen, plaatst woningcorporatie Eigen Haard hekken rondom het gebouw.
De bakstenen buitengevel van het Korthagenhuis komt op enkele plekken los van de binnenconstructie. Een aantal verbindingsankers tussen de buitengevel en de binnenconstructie is verroest. Daardoor ontstaat het gevaar dat delen van de buitengevel naar beneden vallen. Eigen Haard neemt veiligheidsmaatregelen rondom het gebouw. In het Korthagenhuis zelf zijn geen risico’s. Een onafhankelijke expert heeft de binnenconstructie in orde bevonden.
Eigen Haard zal de gevel komende zomer herstellen. Deze werkzaamheden geven ernstige geluidsoverlast. Daardoor is het voor de 75 bewoners en medewerkers niet mogelijk in het Korthagenhuis te verblijven. Daarom wordt door Evean onderzocht op welke manier de oudere bewoners zo goed mogelijk kunnen worden opgevangen tijdens de reparatiewerkzaamheden.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS