Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeventig circulaire huurwoningen aan Duivendrechtsevaart

Image

De gemeente Amsterdam daagt de markt uit om voorstellen te doen voor een circulair en klimaatneutraal woongebouw aan de Duivendrechtsevaart in Amsterdam-Oost.

Op kavel Koffiefabriek aan de Joan Muyskenweg is plek voor een gebouw van acht bouwlagen. Er kunnen maximaal zeventig huurwoningen worden gebouwd: van sociale en middeldure woningen tot dure huurwoningen in de vrije sector. In de plint dienen functies te komen die een bijdrage leveren een levendige looproute langs het water van de Duivendrechtsevaart.

De gemeente wenst een duurzaam en tijdloos ontworpen gebouw in een menselijke maat. Het project moet passen binnen de transformatie die het gebied de komende jaren ondergaat. Kavel Koffiefabriek is daarbij aangewezen als pilotproject voor circulair en klimaatneutraal bouwen.

Afgelopen week is de selectieprocedure van start gegaan. De procedure bestaat uit twee rondes. In de voorselectie worden maximaal drie partijen gekozen, die doorgaan naar de definitieve selectie. Er wordt geselecteerd op duurzaamheid, kwaliteit en optiebieding. De definitieve gunning is naar verwachting in september 2021.