Overslaan en naar de inhoud gaan

Willem van Leeuwen toezichthouder bij Stadgenoot

Image

Willem D. van Leeuwen is benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Stadgenoot. Van Leeuwen, zo meldt Stadgenoot, heeft een lange staat van dienst in de volkshuisvesting. Op jonge leeftijd trad hij als beleidsmedewerker in dienst van het toenmalige NCIV. Na de fusie met de Nationale Woningraad werd hij in 1998 voorzitter van Aedes. Daar vervulde hij ruim tien jaar de rol van boegbeeld. Hij vertrok na een kritisch rapport over het functioneren van Aedes. In 2008 boekte de organisatie een verlies van 3 miljoen euro. Bij zijn vertrek kreeg hij een regeling van 1 miljoen euro toebedeeld.
Van Leeuwen heeft zich daarna ontwikkeld als expert op het gebied van het functioneren van de maatschappelijke onderneming. Onlangs publiceerde hij met communicatieadviseur Paul Simons het boek 'Toezicht in de Maatschappelijke onderneming, Balanceren in het Krachtenveld'. Zijn benoeming is onderdeel van de vernieuwing van het toezicht bij Stadgenoot.
Afgelopen zomer werd Wim Kuijken al benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hein Blocks vervult voortaan de rol van vice-voorzitter. En Kitty Roozemond en Laetitia Ederveen zijn door Huurgenoot opnieuw voorgedragen voor een bestuursperiode.