Overslaan en naar de inhoud gaan

Veertig corporatiewoningen voor zorgpersoneel en leraren in Zaanstad

Image

Parteon, ZVH, WormerWonen en Rochdale stellen dit jaar veertig huurwoningen specifiek beschikbaar voor zorg- en onderwijspersoneel in Zaanstad. Het aanbod omvat 18 tijdelijke sociale huurwoningen, 12 reguliere sociale huurwoningen en 10 middenhuurwoningen. Deze woningen zijn niet alleen beschikbaar voor nieuwe medewerkers, maar kunnen ook worden ingezet om zittend personeel te behouden.

Vorig jaar al was er een dergelijke pilot met alleen tijdelijke corporatiewoningen uitgevoerd door Parteon. ZVH, WormerWonen en Rochdale hebben zich nu aangesloten bij de samenwerking. Voor het eerst komen ook medewerkers uit de ouderenzorg in aanmerking voor voorrang. De corporaties passen maatwerk toe bij deze voorrangsregeling. Daarbij wordt rekening gehouden met inkomen, reisafstand, woonsituatie en de duur van het arbeidscontract.

“In Zaanstad is er een tekort aan professionals in de zorg en in het onderwijs. Tijdens de coronacrisis werd nóg duidelijker hoe onmisbaar deze beroepsgroepen zijn. Huisvesting is een belangrijke factor in het kiezen van een baan. Door de pilot uit te breiden, hopen alle samenwerkende partijen dat meer medewerkers uit de zorg en basisschoolleraren kiezen voor werken en wonen in Zaanstad”, aldus wethouder Harrie van der Laan.