Te bouwen compleet in Buiksloterham met 157 woningen en daklozenpension verkocht aan buitenlandse belegger

13.12.2021
Image

Woongebouw Ivy in de Klaprozenbuurt in Amsterdam-Noord is door ontwikkelaar BLVG Ontwikkeling verkocht aan een buitenlandse belegger. Ivy Amsterdam bestaat uit vier gebouwen met in totaal 157 sociale-, middenhuur- en vrije sectorhuurwoningen, een daklozenpension met 49 verblijfseenheden en 1.165 m2 commerciële ruimte.
Burton Hamfelt Urban Architecture ontwierp voor de driehoekige kavel een 45 meter hoog complex met als doel gezond leven te stimuleren. Het complex heeft een grote ‘superspace' met uitnodigende trappen die de verschillende bouwdelen met elkaar verbindt, binnentuinen, groene gevels en groene daken.
De kwaliteit, het opvallende ontwerp en de uitstekende ligging van het op eigen grond gelegen gebouw maakt dit project tot een aantrekkelijke investering voor de lange termijn, aldus managing director Joep Visschedijk van Garbe Institutional Capital. “Door te investeren in Ivy Amsterdam kan onze belegger duurzaam rendement realiseren over een lange termijn en een maatschappelijke bijdrage leveren. Dit project biedt hoogwaardige en tegelijkertijd betaalbare woonruimte.”
De bouw is afgelopen najaar begonnen. De oplevering is voorzien in het voorjaar van 2024.