Overslaan en naar de inhoud gaan

Syntrus Achmea verlaagt huren woongebouw Burano in Zaandam

Image

De huren van het nieuwbouwcomplex Burano in Zaandam worden verlaagd. Dit om "beter te voldoen aan de behoefte van Zaanse woningzoekenden", aldus gebouweigenaar Syntrus Achmea. De verlaging varieert van vijftien tot meer dan honderd euro in de maand, waardoor het project meer woningen biedt tussen 1.000 en 1.100 euro in de maand, zo laat een woordvoerder van de belegger weten.
Syntrus heeft ook de communicatiestrategie gewijzigd. Nadrukkelijker wordt aangegeven dat de huurappartementen ook geschikt zijn voor 55-plussers zonder een zorgvraag. “Dat blijkt een succes, want de laatste weken gaat het alsnog hard met het aantal bezichtigingen en met de verhuur”, aldus Syntrus.

Burano is in de markt gezet als een wooncomplex voor senioren, waar je zelfstandig woont maar zonodig zorg kan inkopen. Het door Stebru ontwikkelde Burano aan het Mahoniehout bestaat uit zo'n 140 levensloopbestendige appartementen, een zorgpost van waaruit zorg aan huis kan worden geleverd, een tandartspraktijk en een gemeenschappelijke huiskamer. Ook beschikken de bewoners over een gezamenlijke daktuin. De hoop van de gemeente Zaanstad was ook dat het nieuwe aanbod dichtbij het station zou zorgen voor de nodige doorstroming waardoor meer gezinswoningen vrij zouden komen.
De belangstelling voor met name de duurdere appartementen boven de 1.100 euro valt tegen. Op 23 november zijn er nog 53 woningen beschikbaar, waarvan 49 in het segment boven de 1.100 euro.
Burano maakt deel uit van een grootschalige gebiedsontwikkeling aan de westkant van het station van Zaandam. De komende jaren worden hier door Stebru ook De Zaanse Helden gebouwd. Het totaal bestaat uit 751 woningen en 1.750 m² commerciële ruimte.