Overslaan en naar de inhoud gaan

Synchroon start met project Tolhuiskade in Amsterdam-Noord

Image

Synchroon is gestart met de bouw van project Tolhuiskade C in de wijk Buiksloterham. Er komen in totaal 142 huur- en koopappartementen verdeeld over vier verschillende woongebouwen. Verder bestaat het complex uit commerciële ruimten, kantoren, een parkeergarage en een gemeenschappelijk binnenterrein.

Project Tolhuiskade maakt deel uit van de transformatie van de voormalige terreinen van Nedcoat en Air Products door de Alliantie. Synchroon ontwikkelt risicodragend in opdracht van de corporatie. CBRE IM heeft gebouw C.01 met 83 huurappartementen eerder al aangekocht. In het gebied worden in totaal 500 woningen en 10.000 m2 werkruimte met onder andere horeca gerealiseerd. De transformatie van het gebied gebeurt op basis van een door Delva Landschape Architects en Studioninedots bedacht concept om binnen een grondvlak van honderd bij honderd meter een divers woon- en werkgebied te realiseren. 

Ontwikkelteam Tolhuiskade bestaat uit: Studioninedots, Delva Landscape Architects, Civic architecten en Synchroon. Bouwbedrijf HSB Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie.