Overslaan en naar de inhoud gaan

Rochdale naar twee bestuurders en drie directeuren 

Image

Woningcorporatie Rochdale wijzigt de organisatiestructuur. Het driehoofdige bestuur zonder directeuren maakt plaats voor een organisatie met twee bestuurders en drie directeuren, zo heeft de Raad van Commissarissen besloten. 

De drie nieuwe directeuren komen uit eigen gelederen. Margot Lötters neemt het aandachtsgebied Buurten onder haar hoede. Conform het beleidsplan Op Koers schenkt Rochdale veel aandacht aan de ontwikkeling van sterkere buurten. Zij werkt sinds 2017 als manager gebiedsbeheer bij de corporatie. Eerder was zij negen jaar bij de gemeente Amsterdam werkzaam, onder meer als gebiedsmanager Slotervaart & Sloterplas. Eric Nagengast is als directeur Vastgoed verantwoordelijk voor de bouw van nieuwe woningen en het verbeteren en verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. Hij is sinds 2015 werkzaam bij Rochdale als manager Vastgoed. Daarvoor werkte Nagengast ruim tien jaar bij (Lieven) de Key als senior ontwikkelaar en manager projectontwikkeling. En Maurice Kokhuis is aangesteld als directeur Klant. In die rol draagt hij de zorg voor een optimale dienstverlening aan de huurders. De afgelopen acht jaar was hij bij Rochdale werkzaam als manager zakelijke markten en als manager vastgoedregie.

De Raad van Bestuur is na het vertrek van Birgitte de Maar dit voorjaar teruggebracht van drie naar twee bestuurders. Nico Overdevest behoudt zijn functie. De tweede bestuurdersplek is vacant na de benoeming van Hester van Buren tot wethouder Financiën in de gemeente Amsterdam.