Progressief pact: 'Regeerakkoord is waardeloos voor Amsterdam'

21.10.17
Progressief pact: 'Regeerakkoord is waardeloos voor Amsterdam'

Het nieuwe regeerakkoord is waardeloos voor Amsterdam. Dat schrijven de Amsterdamse lijsttrekkers van GroenLinks, PvdA en SP in het gezamenlijke manifest 'Wij kiezen voor Amsterdam'. Rutger Groot Wassink, Marjolein Moorman en Laurens Ivens verwijten het nieuwe kabinet geen oplossingen te bieden voor de grote Amsterdamse problemen als de groeiende stad en de segregatie op de woningmarkt.

De drie lijsttrekkers kiezen voor een 'betaalbaar, gemengd en sociaal Amsterdam'. "Wij bouwen fors sociale huurwoningen bij. Daarnaast houden we de prijzen van marktwoningen laag, speciaal voor middengroepen. Maar dit kabinet gaat onverstoorbaar verder met de afbraak van betaalbare huisvesting", aldus de drie lijsttrekkers. Zij betreuren het voortbestaan van de Verhuurderheffing, het niet beteugelen van de huren in de vrije sector en het sterk stimuleren van de verkoop van sociale huurwoningen. "Daardoor wordt Amsterdam nog onbetaalbaarder voor mensen met een smalle beurs, maar ook voor de middeninkomens. Wij kiezen voor de Amsterdammers in plaats van voor vastgoedbeleggers en huisjesmelkers", zo schrijven de drie progressieve partijen.

Ook verwijten zij het nieuwe kabinet onvoldoende werk te maken van duurzaamheid. 'De broodnodige verduurzaming schuifelt voort' volgens Groot Wassink, Moorman en Ivens. "Wij vinden dat Amsterdammers recht hebben op een groene toekomst en schone lucht. (...) Wij zijn bereid fors te investeren in zonnepanelen, groene daken en windenergie." Zij menen dat de gemeente Amsterdam daarvoor geld moet gaan lenen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS