Overslaan en naar de inhoud gaan

Iconisch woongebouw op kop Klaprozenbuurt Amsterdam-Noord

Image

BLVG ontwikkelt op de kop van de nieuwe Klaprozenbuurt in Amsterdam een iconisch woongebouw met 157 woningen onder de naam 'IVY Amsterdam’. In het plan is een voorziening opgenomen voor de huisvesting voor 49 tijdelijk daklozen zonder zorgindicatie, een zogenaamd Passantenpension.

Het industriële, sculpturale bouwwerk van 45 meter hoogte is een ontworpen door de internationaal gerenommeerde Canadese architect Burton Hamfelt. Het bouwwerk combineert een hoge bouwdichtheid met veel groen en een uitzonderlijk hoge duurzaamheid. Conform gemeentelijke eisen is sprake van veertig procent sociale huur, veertig procent huurwoningen in het middensegment en twintig procent dure huur. Verder is sprake van bedrijfsruimten, horeca en een auto- en fietsparkeergarage.

IVY Amsterdam vormt de entree tot de Klaprozenbuurt en is strategisch gelegen aan de belangrijkste stadsstraat van de wijk. Start bouw is in november 2021, oplevering voorjaar 2024. Het project zal worden verkocht aan een institutionele belegger.