Overslaan en naar de inhoud gaan

Habion koopt 39 sociale huurwoningen voor senioren in Houthavens

Image
update 15 november

Woningcorporatie Habion heeft 39 sociale huurwoningen en 12 parkeerplaatsen gekocht in het project LIFE in de Amsterdamse Houthavens. De corporatie neemt de woningen af van projectontwikkelaar Vorm en Porten Development. De bouw start eind 2017 en is eind 2019 gereed.

Woningcomplex LIFE komt op Revaleiland, het derde eiland in de Houthavens. Het is een plek met woningen voor bij voorkeur ouderen, zowel in de koop- als in de (sociale-) huursector. De locatie omvat naast huur- ook koopwoningen, intramurale zorgeenheden, een gezondheidscentrum, een centrum voor dagbesteding dat ook dient als ontmoetingsplek voor de buurt, commerciële horeca en een overdekte parkeergarage. De woningen zijn zeer energiezuinig. Zonnepanelen zorgen voor een duurzame opwekking van energie.

Bouwinvest koopt ook een deel van het complex. Het Healthcare Fund verwerft 24 zorgappartementen in de vrije sector, 940 m2 aan voorzieningen zoals een restaurant, een apotheek, een gezondheidscentrum met huisartsen en fysiotherapeuten, dagbesteding en thuiszorg. Tenslotte koopt Bouwinvest 48 zorgstudio’s voor mensen met dementie. Deze laatste zijn langjarig verhuurd aan zorgorganisatie Cordaan.