Overslaan en naar de inhoud gaan
Top
Joost Zonneveld volgt vanaf 2024 Fred van der Molen op
Nieuwe hoofdredacteur NUL20

Vanaf 1 januari is Joost Zonneveld de nieuwe hoofdredacteur van NUL20. Daarmee keert een bekend gezicht terug bij de redactie van het platform over wonen en bouwen in de metropoolregio Amsterdam.

Image

Joost Zonneveld (1973) is een ervaren journalist die onder meer jarenlang voor Het Parool schreef en van 2007 tot 2021 redacteur van NUL20 was. Hij deed zijn eerste hoofdredactionele ervaring op bij vakblad Ruimte+Wonen en heeft sinds 2020 de leiding over de redactie van Gebiedsontwikkeling.nu dat in de afgelopen jaren uitgroeide tot een toonaangevend online platform over gebiedsontwikkeling. Daar blijft hij ook na 1 januari voor de helft van de week werkzaam.

NUL20 gaat per 1 januari door als stichting. Voorzitter Jacqueline van Loon is zeer verheugd met Joost als nieuwe hoofdredacteur: “Hij heeft een brede journalistieke ervaring en kent de regio Amsterdam goed. Nu het papieren tijdschrift verdwijnt, komt alle aandacht op het online platform te liggen. Het is aan de nieuwe hoofdredacteur van NUL20 om daar vorm aan te geven.”

Zonneveld: “Het is niet alleen bijzonder om Fred van der Molen op te volgen die NUL20 meer dan twintig jaar heeft geleid, het is ook bijzonder dat NUL20 de stap maakt naar een volledig online platform. Dat biedt nieuwe mogelijkheden en die zullen stap voor stap duidelijk worden. Daarbij blijft de inhoudelijke lijn van de afgelopen jaren overeind.”

Thema