Overslaan en naar de inhoud gaan
Top
Tweede verdieping
Transformatie lege kantoren komt op gang
Diemercampus in wording

De kantorenleegstand in Bergwijkpark in Diemen is al jaren enorm. De gemeente koerst aan op transformatie van het gebied. Bergwijkpark Noord moet een gemengd stedelijk gebied worden met wonen en werken. Begin 2012 is daartoe het Strategisch Masterplan voor Bergwijkpark Noord vastgesteld.
Prominent onderdeel van de herontwikkeling is de campus in het complex Diemervijver. De nieuwe eigenaar Snippe Projecten is gestart met een ambitieuze herontwikkeling van vijf kantoorgebouwen tot een studentencampus met 936 zelfstandige studentenwoningen en allerlei voorzieningen naar Amerikaans model: hospitalitydesk, wasserette, coffeecorner, café, fitnesscentrum, tennisbaan, voetbal/basketbalveld, klimmuur en hardlooproute door het aangrenzende park.
Het gebouw wordt in twee fasen herontwikkeld. Volgens planning worden medio augustus - voor de start van het nieuwe collegejaar - 534 woningen opgeleverd. na oplevering start direct de bouw van de tweede fase.
De huur wordt €490 voor 90 procent van de zelfstandige studio’s van 27 m2 met een hoog afwerkingsniveau. Er komen 100 grotere appartementen oplopend tot 56 m². Appartementen groter dan 40 m² kunnen door twee personen worden bewoond. De woningen worden verhuurd met een campuscontract.

http://campusdiemenzuid.nl

Jaco Boer