Overslaan en naar de inhoud gaan

Den Haag overweegt verhuisvergoeding voor scheefwoners

De gemeente Den Haag en de lokale corporaties overwegen scheefwoners een verhuisvergoeding van 5000 euro te geven om ze te stimuleren te verhuizen. De regeling wordt gericht op bepaalde schaarse woningtypen en zal aansluiten bij het programma 'Van groot naar beter.'
Dit voornemen is onderdeel van de nieuwe prestatieafspraken die Den Haag en de woningcorporaties Vestia, Haag Wonen en Staedion op 4 oktober ondertekenden. Hiermee hebben ze officieel vastgelegd voor de periode 2010-2015 dat ze samen gaan werken aan een aantrekkelijke woonstad, met kansen voor iedereen.
Naast productieafspraken over aantallen woningen, wordt ingezet op het bestrijden van woonoverlast, onderhoud van de woningen en het verduurzamen van de woningvoorraad.
Alle partijen spannen zich in voor het realiseren van voldoende woningen in het goedkope én het middensegment. Er zijn specifieke afspraken gemaakt voor maatregelen tegen scheefwonen, huisvesting van (Oost-Europese) arbeidsmigranten en woningen voor kwetsbare groepen.

Trefwoorden