Overslaan en naar de inhoud gaan

Corporaties en gemeenten verlengen 65+ verhuisvoordeelregeling Zaanstreek-Waterland

Image

De gemeenten en woningcorporaties uit Zaanstreek-Waterland verlengen de 65+ verhuisvoordeelregeling met één jaar. Het afgelopen jaar hebben zestig ouderen gebruik gemaakt van deze regeling. Zij zijn verhuisd van een grotere (gezins-)woning naar een gelijkvloerse woning met behoud van de ‘oude’ huur. Daarnaast ontvingen zij een verhuisvergoeding van 1.000 euro. 

 “We zien dat de regeling zijn vruchten afwerpt. Ouderen stromen door naar een gelijkvloerse woning en de corporaties kunnen de grotere huizen die vrijkomen verhuren aan gezinnen. Deze doorstroming is broodnodig in de krappe woningmarkt in Zaanstreek-Waterland. Daarnaast is een fijne en passende woning belangrijk om prettig oud te kunnen worden”, aldus Harrie van der Laan, wethouder Wonen in Zaanstad. 

Vorig jaar ging de regeling van start. Tussen juli 2021 en eind maart 2022 zijn 101 woningen aangeboden. Hiervan zijn zestig woningen verhuurd via de voorrangsregeling. De meeste verhuizingen vonden plaats binnen dezelfde gemeente. Komend jaar  willen de corporaties minimaal honderd tot maximaal driehonderd woningen aanbieden onder de 65+ verhuisvoordeelregeling.  

De regeling geldt voor huishoudens die bestaan uit maximaal twee volwassen personen (alleen of met partner, geen inwonende kinderen), en minimaal een lid van het huishouden is 65 jaar of ouder. En wordt toegepast door Intermaris, Wooncompagnie, Rochdale, Eigen Haard, WormerWonen, Woonzorg Nederland, ZVH en Parteon in de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad.