Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouw start van Hollandse Meesters met 303 woningen nabij stadshart Amstelveen

Image

Het plan van AM dateert al van begin 2020. Deze week werd bekend dat de gebiedsontwikkelaar start met de realisatie van Hollandse Meesters in Amstelveen, een appartementencomplex met 172 huurwoningen en 131 koopwoningen, nabij het stadshart. 

Het woningprogramma biedt met een mix van middeldure en vrije sector woningen. Hiervan valt 65 procent binnen het middeldure huur- en koopsegment. Belegger Redevco is afnemer van de 172 huurwoningen. Ruim 75 procent van de 131 koopwoningen is reeds verkocht. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Dit complex, vlakbij het Stadshart van Amstelveen, is ontworpen door Rijnboutt Architecten. Het gebouw kent een U-vormige basis met daarop twee torens, één van vijftien verdiepingen met koopwoningen en een toren van zeventien verdiepingen met huurwoningen. Onder het gebouw bevindt zich een tweelaagse stallingsgarage met 207 plaatsen voor auto’s, gemeenschappelijke fietsenstallingen en deelmobiliteit. 
 
Er komen Friendswoningen, een gedeelde huiskamer, een gemeenschappelijke binnentuin en dakterrassen. Verder komt er een commerciële ruimte.