Wendy Koops is huiseigenaar in de Amsterdamse wijk Banne Noord. Dat is niet alleen een zogeheten ‘ontwikkelbuurt’, het is ook een van de eerste wijken die van ‘van gas los’ gaat. Maar hoe? En wat betekent dat voor de buurt en vooral voor haar als huiseigenaar? In deze maandelijkse blog volgen we haar zoektocht.
BLOG #16
Pijnpunten
Ja, zo kan ik het ook. Deze visie draait om het tijdspad en de techniek, zegt de gemeente, met als belangrijkste uitgangspunt de maatschappelijke kosten. Maar kun je dat echt los zien van duurzaamheid, betaalbaarheid en het besluitvormingsproces? Precies dat zijn grote pijnpunten in de warmtevisie. Mij valt op dat veel inspraakreacties hierover gaan, en dat er veel overeenkomsten zijn tussen de reacties. Zouden we misschien een punt hebben?
Notabene Jade Oudejans, nauw betrokken bij de totstandkoming van de Transitievisie, schreef al in maart in een column: “We moeten eerlijk zijn: op dit moment is de overstap naar aardgasvrij voor woningeigenaren niet woonlastenneutraal.” Dat staat wel in het klimaatakkoord: bewoners moeten ‘woonlastenneutraal’ kunnen overstappen naar aardgasvrij.
'Constructieve gesprekken'
Opt-outs vermijden
Wendy Koops
Eerder verschenen:
Blog #01: Help, aardgasvrij begint bij mij
Blog #02: Ruis via de App-groep
Blog #03: Regel die gebouwgebonden financiering
Blog #04: Wat is er mis met een warmtepomp?
Blog #05: Zoek Lotgenoten
Blog #06: Fouten maken? Liever niet!
Blog #07: Klaar voor de toekomst?
Blog #08: Dan maar verhuizen?
Blog #09: Meedenkavond
Blog #10: Uitgeteld
Blog #11: Individueel of collectief?
Blog #12: Tel de zonnepanelen mee!
Blog #13: Vliegwiel
Blog #14: Wicked Problem
Blog #15: Nee maar, landelijke aandacht!
Reactie toevoegen