Overslaan en naar de inhoud gaan

64 nieuwe woningen op kavel 8 van Oostenburg

Image

Woningcorporatie Stadgenoot heeft een begin gemaakt met de bouw van 38 midden-huurwoningen op kavel 8 op eiland Oostenburg. De woningen zijn speciaal bestemd voor huurders die een sociale huurwoning achterlaten. Niet alleen van Stadgenoot, maar van alle Amsterdamse corporaties. Zo wil Stadgenoot de doorstroming op de sociale huurmarkt bevorderen.

Daarnaast worden op kavel 8 26 koopwoningen gerealiseerd; van een studio voor 320.000 euro (37m2) tot een maisonnette voor ruim 1 miljoen euro (126 m2 met dakterras). De in totaal 64 woningen komen in vier afwisselende panden met een industriële uitstraling. De gebouwen zijn ontworpen door Common Practice en MIX architectuur en kenmerken zich door een eigen kleur en een eigen stijl. De achterkanten worden verenigd door een binnenhof.
De bouw is onderdeel van de ontwikkeling de komende jaren van een ‘stoere stadswijk’ met 1.800 woningen in een mix van sociale-, middensegment-, en vrije sector huurwoningen, koopappartementen en zelfbouwwoningen. Stadgenoot neemt daarvan 562 woningen voor eigen rekening. “Oostenburg is straks een ongedeelde stad in het klein. Het wordt een levendige wijk met ruimte voor de meest uiteenlopende groepen”, zo zegt Patrick Barské, directeur vastgoed en ontwikkeling van Stadgenoot.
De oplevering is in het 3e kwartaal van 2021.