1.150 nieuwe huurwoningen in centrum Haarlem-Schalkwijk

12.05.2021
Image

Haarlem heeft met drie ontwikkelaars overeenkomsten gesloten voor de bouw van meer dan duizend huurappartementen in de wijk Schalkwijk. Het betreft zowel sociale huurwoningen, als middeldure en dure appartementen. De ontwikkelaars hopen volgend jaar te beginnen met de bouw, die naar verwachting drie tot vier jaar duurt.

De combinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep bouwt naast winkelcentrum Schalkwijk 530 huurappartementen en ruim 900 m² commerciële ruimte. De appartementen komen in vijf gebouwen die in hoogte variëren van 22 tot 70 meter. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage. Het ontwerp is van Levs Architecten uit Amsterdam.

Trebbe-Lunee realiseert in Schalkwijk op basis van ontwerpen van Groosman Architecten en Inbo twee woongebouwen met in totaal vierhonderd appartementen. De maximale bouwhoogte wordt 70 meter. En Dalpha-Nardinc ontwikkelt aan de Europaweg een woontoren met 220 huurappartementen, een commerciële ruimte van ruim 400 m² en een ondergrondse parkeergarage. Koschuch Architects is de ontwerper van dat project.

Volgens wethouder Floor Roduner (ruimtelijke ontwikkeling) blijkt uit de bouw van 1.150 huurappartementen dat Centrum Schalkwijk veel potentie heeft. “Wonen in Schalkwijk wordt steeds populairder. We zien in dit stadsdeel een snel groeiend aantal bouwprojecten, ook in de betaalbare sector.”