Overslaan en naar de inhoud gaan

Zonnepanelen op 7.000 woningen van Stadgenoot

Image

Bijna een kwart van het bezit van Stadgenoot wordt de komende vier jaar voorzien van zonnepanelen. In totaal gaat het om zo’n zevenduizend appartementen en eengezinswoningen. De plaatsing is in handen van Zongenoot.

Stadgenoot stelt haar daken beschikbaar aan Zongenoot, dat op haar beurt zorgt voor realisatie en onderhoud. Zongenoot verhuurt de zonnepanelen aan de huurders en biedt een opbrengstgarantie en bescherming tegen het salderingsrisico. Huurders krijgen zo de garantie dat ze door het huren van zonnepanelen altijd besparen op de stroomcomponent van hun energielasten. Die garantie was een belangrijke voorwaarde van huurdersvereniging Huurgenoot om met het project te kunnen instemmen.

Verder worden er in de algemene ruimtes van de wooncomplexen van Stadgenoot 30.000 led-armaturen geplaatst. Met dit energiebesparingsproject is in totaal een bedrag van 27 miljoen euro gemoeid. De financiering komt voor het grootste deel (20 miljoen euro) van BNG Bank. Zongenoot is vanaf 2021 de vaste partner van Stadgenoot. Zongenoot is onderdeel van De Zoncorporatie, dit bedrijf is ook verantwoordelijk voor een soortgelijk project bij Ymere.