Ymere vervangt loden waterleidingen in woningen Amsterdam-Noord

16.12.19
Ymere vervangt loden waterleidingen in woningen Amsterdam-Noord

Ymere begint begin volgend jaar aan het vervangen van loden waterleidingen bij honderden woningen in Amsterdam-Noord. De afgelopen maanden heeft de corporatie meer dan zesduizend woningen onderzocht, daar de nog aanwezige loden toevoerleidingen opgespoord en honderden watertesten laten doen. De volgende fase is het vervangen van de laatste restanten loden waterleidingen. Daarvoor worden meerdere bouwbedrijven ingeschakeld.

De buurt is bezorgd over de veiligheid van het leidingwater. Projectleider Madelon van Tuyl zegt die bezorgdheid te begrijpen. "Het is voor hen niet altijd zichtbaar wat er gebeurt. Het in kaart brengen van de situatie was het eerste deel van de oplossing. Nu starten we met het vervangen van loden leidingen in een aantal huizenblokken van zes tot tien woningen."
Het eerste proefblok betreft woningen in de Westwouderstraat. Nadat de loden toevoerleidingen in de proefwoningen zijn vervangen is de rest van Noord aan de beurt. "Het is een mega-operatie. Het gaat om vele honderden woningen, dus dat kost wel tijd, maar ook Ymere vindt dat je gewoon water uit de kraan moet kunnen drinken. Hoe eerder, hoe beter."

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS