Ymere verkoopt sociale huurwoningen Sassenheim en Hillegom aan Stek

18.09.19
Wilhelminaplantsoen Hillegom
Ymere verkoopt sociale huurwoningen Sassenheim en Hillegom aan Stek

Ymere verkoopt haar sociale huurwoningen in Sassenheim en Hillegom aan Woonstichting Stek. In Sassenheim gaat het om het complex aan de Uiver met 32 woningen. In Hillegom gaat het om het complex aan het Wilhelminaplantsoen met 16 woningen. Voor huurders verandert er weinig. Stek neemt de huurcontracten ongewijzigd over.

Met de verkoop trekt Ymere zich terug uit de gemeenten Teylingen en Hillegom. Sinds de nieuwe Woningwet moeten woningcorporaties zich richten op één regio. Ymere heeft gekozen voor de Metropoolregio Amsterdam. Beide gemeenten vallen daar niet onder. "Ik ben blij met de overdracht van onze woningen aan de collega's van woonstichting Stek. We delen de doelstelling om deze woningen sociaal te blijven verhuren. Daarmee zorgen we ervoor dat ook mensen met een bescheiden inkomen goed kunnen wonen”, zegt regiomanager Remco Pols van Ymere. "Onze huurders zijn bij Stek in goede handen."

De opbrengst is niet bekend gemaakt. De Raad van Commissarissen van Ymere moet de voorgenomen verkoop nog goedkeuren. Stek beheert ongeveer 6.700 woningen, driehonderd garages en een klein aantal bedrijfsruimten in Hillegom, Lisse en Teylingen. Daarnaast ontwikkelt Stek nieuwbouwprojecten met sociale huurwoningen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS