Ymere doet woningbezit in Muiden en Muiderberg over aan Gooise corporatie

14.01.2022
Image

Woningcorporatie Ymere draagt haar sociale huurwoningen in Muiden en Muiderberg over aan collega-corporatie Het Gooi en Omstreken. Het gaat om 778 woningen. Dit betreft nagenoeg de volledige sociale woningvoorraad in Muiden en Muiderberg. Eind april wordt Het Gooi en Omstreken officieel de nieuwe verhuurder van de woningen.
Directeur-bestuurder Maarten van Gessel is blij met deze overdracht: "Het Gooi en Omstreken maakt zich hard voor het behoud van de sociale woningvoorraad in ons werkgebied. De woningen van Ymere in Muiden en Muiderberg sluiten goed aan op de rest van ons bezit in Gooise Meren. Zoals het nieuwbouwproject De Ankerplaats in Muiden dat gebouwd wordt."
Ook wethouder Nico Schimmel van de gemeente Gooise Meren staat positief tegenover de overname: "Met Het Gooi en Omstreken hebben we al goede afspraken op het gebied van verduurzaming, toewijzing en het aantal sociale huurwoningen. Ook ben ik blij met hun ambitie om de kwaliteit van hun bezit te verbeteren."

De reden voor deze overdracht is dat Ymere zich meer wil concentreren in het kerngebied van de Metropoolregio Amsterdam: Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Almere. Muiden en Muiderberg vallen onder de deelregio Gooi en Vechtstreek. Eerder deed Ymere al grote aantallen woningen van de hand in de regio's Alkmaar en Leiden.