Overslaan en naar de inhoud gaan

Wim Kuijken toezichthouder woningcorporatie Stadgenoot

Image

Wim Kuijken wordt volgend jaar de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Stadgenoot. Kuijken is de opvolger van Jacob Kohnstamm. De komst van Kuijken is de start van een grondige personele vernieuwing van het toezicht bij de Amsterdamse corporatie.
Kuijken (60) behoort tot het selecte gezelschap van invloedrijke Nederlandse ambtenaren. Na zijn studie algemene economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam ging hij eind jaren zeventig bij de overheid werken. In de periode 1991 tot 1995 was hij gemeentesecretaris van de gemeente Den Haag, waarna hij secretaris-generaal werd op het ministerie van BZK. Van 2000 tot 1 april 2007 vervulde hij dezelfde functie bij het ministerie van Algemene Zaken en vanaf die laatste datum bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Vanuit dat ministerie werd hij benoemd tot de eerste Nederlandse Deltacommissaris. Ook is hij van overheidswege toezichthouder bij De Nederlandsche Bank.
Wim Kuijken komt op de plek van Jacob Kohnstamm, die de afgelopen twaalf jaar leiding heeft gegeven aan het toezicht. Eerst bij het toenmalige Het Oosten. Na de fusie met AWV werd hij voorzitter van de raad van commissarissen bij Stadgenoot. Later dit jaar worden nog vijf nieuwe commissarissen benoemd.