Wethouder Ossel van Wonen verlaat de politiek

13.06.13
Wethouder Ossel van Wonen verlaat de politiek

De Amsterdamse PvdA-wethouder Freek Ossel van Wonen verlaat volgend jaar de gemeentepolitiek. Zo heeft hij aan zijn partij laten weten. Ossel (59) volgde in 2007 wethouder Buyne op voor de portefeuille Werk en Inkomen. In 2010 nam het hij plaats in het PvdA-VVD-GroenLinks-college als portefeuillehouder wonen, haven en armoede.
Ossel liet de afgelopen bestuursperiode niet heel nadrukkelijk van zich spreken. Wel maakte hij met corporaties afspraken over het minimum aantal woningen voor middeninkomens. Ook maakte hij zich druk over het tegengaan van misbruik van de kwetsbare sociale woningvoorraad. Op de website van zijn partij zegt hij over wonen: " Wonen is natuurlijk een ongelooflijke combinatie van emotie en techniek.Er is nu een strijd gaande op twee punten. Dat is de betaalbaarheid van woningen en het blijven investeren in de leefbaarheid van wijken. Dat laatste wordt heel moeilijk gemaakt door de plannen van minister Blok en daarvoor minister Donner. We doen er alles aan om dat te veranderen. Corporaties moeten blijven investeren anders komt de leefbaarheid in het geding."
"‘Verder investeren we volop in startersleningen en verbouwen we leegstaande complexen voor ouderen en kantoren tot jongeren- en studentenwoningen. Dat zorgt voor 2.000 woningen. Ook maken we woningruil makkelijker. Veel mensen wonen in te grote woningen, maar durven niet te ruilen, omdat ze anders direct een donnerpunt aan hun broek krijgen. De doorstroming moet omhoog."
Het vertrek van Ossel betekent dat de ruimtelijke sector in Amsterdam volgend jaar in ieder geval een geheel nieuwe politieke leiding krijgt. Eerder kondigde GroenLinks-wethouder Maarten van Poelgeest van Ruimtelijke Ordening en Grondzaken al aan de gemeentepolitiek te verlaten.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS