VVD Amstelveen: maak einde aan 'funshoppen' sociale huur

01.08.16
VVD Amstelveen: maak einde aan 'funshoppen' sociale huur

Sociale huurwoningen moeten op een andere manier worden verdeeld, meent de VVD-gemeenteraadsfractie in Amstelveen. In schriftelijke vragen aan wethouder Raat wordt de vraag opgeworpen of er een einde kan worden gemaakt aan het leuren met sociale huurwoningen. Ook in Amstelveen wordt een woning gemiddeld negen keer aangeboden voordat iemand het aanbod accepteert.
Volgens burgerraadslid Arjan Gerritsen werkt de huidige verdeling via Woningnet niet goed. "Er wordt bezichtigd, maar even zo vaak afgewezen. Er is geen plafond, afwijzen kan altijd. Dit leidt tot het fenomeen: kijken, kijken, niet huren. Terwijl er mensen staan te springen om een sociale huurwoning, zijn de ingeschreven woningzoekenden met een lange woonduur aan het funshoppen."
De VVD Amstelveen wil van wethouder Raat weten of ook hij vindt dat het huidige verdeelsysteem niet meer voldoet. Na een publicatie in Het Parool vorige maand liet Raat al via Twitter weten het jammer te vinden dat corporaties met woningen moeten leuren. Volgens hem wordt het hoogste tijd voor een onderzoek. "Als de regio concrete acties niet ziet zitten, dan moet Amstelveen zelf het voortouw nemen", aldus Gerritsen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS