Verhuurder Camelot wederom in opspraak

23.10.18
Het pand van Camelot aan de Rijswijkstraat
Verhuurder Camelot wederom in opspraak
Verhuurder Camelot Europe is opnieuw in opspraak geraakt, dit keer in verband met toeristische verhuur van studentenkamers via Airbnb. Volgens de leegstandsbeheerder zelf gaat het om een misverstand vanwege een abusievelijk verzonden email.  In die mail, verzonden naar huurders van een pand aan de Rijswijkstraat, wordt hen er op gewezen dat ze in vakantieperiodes geld bij kunnen verdienen door hun kamer beschikbaar te stellen voor vakantieverhuur. Zelf mogen ze dat niet doen, maar als Camelot de verhuur zou verzorgen, kon men tot maximaal 30 euro per nacht verdienen. De overige inkomsten zouden voor Camelot zijn. "Zie jij het wel zitten om bij te verdienen terwijl jij van je vakantie geniet", besluit de mail van de marketingafdeling.
 
Camelot ligt onder het vergrootglas van Stichting !WOON. Die ondersteunt huurders met een procedure tegen hoge servicekosten die worden doorberekend. Gert-Jan Bakker van !WOON meldde dan ook niet lang nadat de mail was uitgegaan dat Camelot met deze oproep een hotelexploitant van woonruimte is geworden. "Dat mag helemaal niet."
Camelot heeft aan AT5 laten weten dat er sprake is van een misverstand. Camelot: "De mail was bedoeld voor bewoners van een complex in Eindhoven. Daar hadden wij namelijk vragen gehad van bewoners of ze hun huis mogen verhuren als ze op vakantie zijn." AT5 ontdekte evenwel dat er wel een 'cozy private studio' aan de Rijswijkstraat op Airbnb wordt aangeboden namens Camelot. Volgens de verhuurder is die niet door hen geplaatst. Maar AT5 vond ook uit dat via ditzelfde account woningen van Camelot in Eindhoven zijn aangeboden; het pand waarvoor de eerste mail was bedoeld. Raadsleden van SP, GroenLinks en DENK hebben inmiddels vragen gesteld over deze kwestie.
 

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS