Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf nu is het !Woon

Image

Alle Wijksteunpunten Wonen en het ASW zijn per 1 januari opgegaan in de nieuwe organisatie !WOON – thuis in de stad. De huisstijl is op de vestigingen aangebracht; de nieuwe website is in de lucht. De nieuwe organisatie geeft niet alleen informatie en advies aan huurders en bewonerscommissies maar ook aan eigenaar-bewoners en hun VVE's.

Directeur Eef Meijerman meldde tevreden bij de startbijeenkomst dat alle honderd werknemers inmiddels zijn ingestroomd in de nieuwe organisatie. Hij benadrukte dat de organisatie blijft doen wat men altijd al deed: bewoners ondersteunen om zelf hun woonvragen en -problemen aan te pakken. De nieuwe organisatie gaat stevig investeren in nieuwe technologie om dat dat ook online beter te faciliteren.  

Wethouder Ivens gaf de gefuseerde organisaties een pluim voor hun opstelling bij de fusie: "Hoe vaak komt het voor dat werkgevers zelf besluiten hun organisaties te integreren en hun eigen rol daaraan ondergeschikt te maken. Dat kan alleen maar omdat de betrokken hart voor hun zaak hebben." Ivens benadrukte dat er niet bezuinigd is op bewonersondersteuning en dat het goed is dat er juist in deze tijd van huizengekte eigenaren en kopers ook langs kunnen komen voor advies.

!WOON geeft informatie over woonlasten, renovatie en onderhoud, en advies en ondersteuning bij zelfbeheer en verduurzaming. De organisatie heeft in elk stadsdeel een kantoor. In Centrum, Noord, West, Zuid, Nieuw-West en Zuidoost is !WOON gevestigd op de adressen van de Wijksteunpunten. De vestiging in stadsdeel Oost verhuist naar de Tweede Boerhaavestraat 46. Vanaf 1 januari is de nieuwe website: www.wooninfo.nl.(externe link)

Meer informatie: Interview met ASW-directeur Jacqueline van Loon (NUL20, september 2016)