Overslaan en naar de inhoud gaan

Urban Fabric verkoopt 25 appartementen aan Distelweg in Amsterdam

Image

Van der Vorm heeft 25 stadsappartementen in project Distle Road in Amsterdam-Noord gekocht van ontwikkelaar Urban Fabric.
Distle Road House aan de Distelweg bestaat uit appartementen die zijn ontworpen volgens een bijzonder woonconcept. Het door Buro Ruim ontworpen gebouw heeft een gemeenschappelijke woonkamer en een collectieve tuin. Het gebouw is zo vormgegeven dat het de sociale samenhang en ontmoeting bevordert.

Ontwikkelaar David Smidt van Gelder, partner bij Urban Fabric, spreekt van ‘een levendige plek en een betrokken buurt’. “Sociale interactie en verbinding is belangrijk, zowel tussen bewoners van het gebouw, als tussen de bewoners en de buurt”, aldus Smidt van Gelder. Zo is de overgang van de collectieve tuin van het gebouw naar het publieke binnenhof bewust toegankelijk gehouden en is de rand voorzien van zitelementen. In het gebouw zijn op de begane grond collectieve voorzieningen geplaatst die ook een toegevoegde waarde hebben voor de buurt.
Met de verkoop is het eerste project van Urban Fabric Development een feit. De Amsterdamse ontwikkelaar is in 2019 opgericht en heeft op dit moment vijf projecten in ontwikkeling.