Syntrus Achmea: 'Amsterdam laat zich teveel leiden door politieke emotie'

24.09.2018
Image

De bouwambities van de gemeente Amsterdam worden teveel beheerst door politieke emoties. Zo meent Nicole Maarsen, directeur Vastgoed van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Syntrus zou graag meer woningen bouwen in de hoofdstad, maar is zeer terughoudend met nieuwe investeringen vanwege de eenzijdige focus van het huidige college op sociale en middenhuur. "De gemeente ontwricht de markt. Je hebt ook dure koop en huur nodig om betaalbare woningen te kunnen bouwen. Wij moeten samen kijken wat de stad nodig heeft", aldus Maarsen.

Syntrus verwacht de komende drie jaar circa 1,5 miljard euro te investeren in vastgoed. In de eerste helft van 2018 tekende de vastgoedvermogensbeheerder contracten voor de realisatie van 2.233 woningen. Met deze acquisities is een investering gemoeid van ruim zeshonderd miljoen euro. Het betreft grote projecten in onder meer Haarlem en Leiden. In Amsterdam bouwt Syntrus op Oostenburg 277 woningen voor verschillende doelgroepen, inclusief 130 kleine sociale huurwoningen, op eigen grond, dus zonder betrokkenheid van het gemeentelijk grondbedrijf.