Start bouw vrije sector huurwoningen in E-buurt Amsterdam Zuidoost

15.05.15
Start bouw vrije sector huurwoningen in E-buurt Amsterdam Zuidoost

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM begint met de bouw van het project Emerald in de E-buurt Amsterdam-Zuidoost. De eerste bouwfase omvat de realisatie van 36 koopwoningen en veertig vrije sector huurwoningen. Dit najaar volgt de tweede bouwfase.
Emerald wordt een nieuwe woonwijk gelegen tussen de Daalwijkdreef en Egoli. Het totale plan omvat 76 koopwoningen, waaronder 46 rij- en hoekwoningen, 24 twee-onder-een-kapwoningen, zes appartementen en vijf vrije kavels. Daarnaast worden honderd vrije sector huurwoningen gerealiseerd in het middeldure segment. Syntrus Achmea Real Estate & Finance neemt deze woningen in portefeuille. AM is inmiddels gestart met de voorverkoop van de tweede bouwfase.
Emile Jaensch, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling van Stadsdeel Zuidoost is blij dat woningbouw in Zuidoost weer op stoom komt. "Emerald wordt een gevarieerde en kleurrijke woonwijk waarin het stadsdeel bovendien vijf kavels voor vrijstaande bebouwing aanbiedt. Wij constateren naar aanleiding van de snelle verkoop van fase 1, dat de eengezinswoningen met tuin erg in trek zijn. Het is een mooie plek op een steenworp afstand van de Amsterdam ArenA met diverse uitvalswegen naar de Amsterdamse binnenstad, de ring A10 en de A9. Ik ben ervan overtuigd dat Emerald een wijk wordt waarin mensen met plezier zullen wonen. Een verrijking voor Zuidoost.”
De huurwoningen worden opgenomen in het Achmea Dutch Value Added Residential Partnership Fund. "Het vermogen van pensioenfondsen wordt hier belegd in aantrekkelijke en betaalbare huurwoningen. De start van de bouw van het project Emerald markeert de bijdrage van onze pensioenfondsen aan het aangename woonmilieu dat hier in Zuidoost ontstaat. Dat is goed voor de bewoners, onze huurders, en goed voor de pensioenfondsen", aldus fondsmanager Ido Esman.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS