Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadgenoot bouwt 131 huurwoningen in Waterlandpleinbuurt Amsterdam-Noord

Image

Stadgenoot investeert 40 miljoen euro in vernieuwing van de Slootdorpstraat en omgeving in Amsterdam-Noord. Het verouderde bouwblok aan de Breehornstraat wordt vervangen door 61 grondgebonden eengezinswoningen in het middensegment. Op de plek van Markengouw worden zeventig sociale en middeldure huurwoningen gebouwd.

“Door sloop-nieuwbouw wordt de kwaliteit van de woningen in Slootdorp flink verbeterd. Ook wordt door een mix van sociale en middeldure woningen de wijk gevarieerder en biedt het woonruimte aan verschillende doelgroepen zoals gezinnen, alleenstaanden, ouderen en jongeren met verschillende inkomens”, zo verklaart Patrick Barské, directeur Vastgoed en Ontwikkeling van Stadgenoot.

De laatste woningen worden voor de zomer van 2022 opgeleverd. Afgelopen jaar realiseerde Stadgenoot al een honderdtal nieuwe woningen in de zogeheten Noordkop. De woningen in de Waterlandpleinbuurt zijn na vijftig jaar intensief gebruik toe aan vernieuwing. Sloop/nieuwbouw in de Slootdorpstraat en omgeving is onderdeel van de aanpak van de wijk samen met Rochdale en Ymere.