Overslaan en naar de inhoud gaan

Sociale huurwoning via loting in de gemeente Haarlemmermeer

Image

Woningcorporatie Ymere gaat dit jaar een aantal sociale huurwoningen verloten in de gemeente Haarlemmermeer. Hiermee maken woningzoekenden in die gemeente extra kans om sneller een betaalbare huurwoning te vinden, ook als de inschrijfduur nog maar kort is. Iedereen die ingeschreven staat bij Woningnet -het maakt niet uit hoe lang- kan meedoen en heeft daardoor een gelijke kans.

De meeste huurwoningen liggen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep, in mindere mate in de kleinere dorpen in Haarlemmermeer. De sociale huurwoningen die verloot worden, hebben maximaal 3 kamers. Voorwaarde is wel dat de woning past bij het inkomen én huishoudgrootte. Dus kleinere woningen voor alleenstaanden of stellen en de grotere sociale huurwoningen voor meerpersoons huishoudens, bijvoorbeeld gezinnen met kinderen.

Ymere verwacht dit jaar ongeveer 25 woningen te verloten. Het grootste deel van de circa driehonderd sociale huurwoningen die dit jaar in Haarlemmermeer nog vrijkomen, wordt verder via de gebruikelijke weg toegewezen. Remco Pols, regiomanager van Ymere, is blij met de regeling. “We willen met loting spoedzoekers zo een grotere kans geven. Het is misschien niet veel, maar alle beetjes helpen.” De maatregel is samen met de gemeente Haarlemmermeer en de VHH (Vereniging Huurders Haarlemmermeer) tot stand gekomen.