Selectie gestart voor laatste kavel woningen Oostpoort Amsterdam-Oost

23.02.2018
Image

De gemeente Amsterdam is een selectieprocedure gestart voor de laatste woningbouwkavel aan de Polderweg in Amsterdam-Oost. De gemeente zoekt een partij die in de wijk Oostpoort een programma met middeldure huurwoningen kan ontwikkelen, realiseren, financieren en exploiteren. De belangrijkste selectiecriteria in de procedure zijn duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en variatie in omvang van de woningen.

De kavel aan de Polderweg biedt ruimte voor 4.200 m2 woningbouw. Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door het Linnaeusplantsoen/spoortalud en aan de zuidoostzijde door de Polderweg. Op de locatie moet een appartementencomplex komen met woningen in het middenhuursegment. De gemeente zoekt naar een plan waarbij de woningen variëren in omvang, zodat ze geschikt zijn voor verschillende doelgroepen. Ook moet het toekomstige gebouw bijdragen aan de vergroening van de buurt met een groene gevel, een begroeide gevel met verschillende beplantingen.
De procedure bestaat uit twee rondes. Na een voorselectie gaan er maximaal vier partijen door naar de definitieve selectie. Daarna bepaalt een selectiecommissie welke partij het beste voorstel en ontwerp heeft ingediend. De definitieve gunning staat gepland voor november 2018.