Rochdale koopt 213 sociale huurwoningen aan Houthavenkade Zaandam 

08.03.2022
Image

Rochdale heeft een koop- en ontwikkelovereenkomst getekend met Porten Houthavenkade, een ontwikkelcombinatie van Porten Development en Ten Brinke, voor de bouw van 213 sociale huurwoningen aan de Houthavenkade in Zaandam. Het voormalige bedrijventerrein aan de rand van het stationsgebied wordt door de ontwikkelaar getransformeerd tot een woonwijk met zevenhonderd woningen. De dertig procent sociale huur die met de gemeente Zaanstad is afgesproken wordt ‘uitgenomen’ door Rochdale. De vrije sectorhuurwoningen in het project komen in bezit van Bouwinvest.

De woningen die Rochdale laat bouwen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlak van 46 m². Doelgroep zijn één- en tweepersoonshuishoudens. Een deel is speciaal bestemd voor jongeren tot 24 jaar. Er komt een gedeelde daktuin met andere bewoners. Met de bouw daarvan is een bedrag van 39 miljoen euro gemoeid.  

Komende zomer wordt gestart met de sloop van bestaande opstallen en sanering van de grond. Start bouw is voorzien later dit jaar. Uiterlijk eind 2025 is het complex gereed.