Overslaan en naar de inhoud gaan

Riekerpark krijgt 250 tijdelijke woningen voor statushouders, jongeren en studenten

Image

In het Riekerpark in het Schinkelkwartier komen 250 tijdelijke woningen voor statushouders, jongeren en studenten. De woningen kunnen daar maximaal vijftien jaar staan en worden binnen drie jaar opgeleverd. De gemeente gaat de plannen samen met een nog te selecteren woningcorporatie uitgewerkt.

“We proberen op korte termijn zoveel mogelijk woonruimte te creëren, omdat de wooncrisis overal om zich heen grijpt. Met 250 tijdelijke woningen kunnen veel jongeren beginnen aan een zelfstandig leven in Amsterdam. We willen in dit gebouw een deel van de woningen beschikbaar stellen voor jongeren uit Nieuw-West, zodat zij in hun eigen buurt kunnen blijven wonen”, aldus wethouder Jakob Wedemeijer (Wonen).

De gemeente kiest voor Riekerpark omdat daar verschillende voorzieningen omheen liggen, zoals tijdelijke sportvelden en het urban farm café de Kaskantine. Ook is er een goede verbinding met Nieuw-West. De woningen komen naast het Startblok Riekerhaven te staan, waar al 565 statushouders en jongeren en studenten wonen. De complexen staan er gedurende drie jaar samen, daarna gaat het Startblok weg.
Het plan wordt met een nog te selecteren woningcorporatie verder uitgewerkt. Vervolgens kan de bouw in 2023 van start gaan en worden de woningen in 2024 opgeleverd.

Het Riekerpark, ook wel bekend als Riekerhaven, is onderdeel van het gebiedsontwikkelingsproject Schinkelkwartier. Het Schinkelkwartier moet zich de komende 25 jaar ontwikkelen tot een wijk met 22.000 inwoners en 45.500 arbeidsplaatsen. Voor het zover is kan het gebied gebruikt worden voor tijdelijke initiatieven.