OM vervolgt oud-directeur Rochdale

29.10.2014

Het Openbaar Ministerie vervolgt Hubert Möllenkamp, oud-directeur van Rochdale wegens fraude, het aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrifte en witwassen. Ook worden zijn vrouw en twee voormalige zakenpartners van hem vervolgd voor dezelfde feiten.

Möllenkamp werd al in 2009 vanwege gesjoemel door zijn corporatie ontslagen. Zo zou hij zichzelf teveel pensioengeld hebben toegekend en kreeg hij allerlei onterechte declaraties uitgekeerd. Ook zou de oud-directeur allerlei inkomsten hebben verzwegen. Zo is er geen verklaring voor vele tonnen op een Spaanse bankrekening, het verkrijgen van diverse sportwagens en het verblijf in een luxueuze villa.

Möllenkamp is al een aantal jaren in diverse civiele procedures verwikkeld. De bekendmaking van de regiezitting op 3 december komt aan de vooravond van de presentatie van de uitkomst van de parlementaire enquête naar de problemen bij diverse corporaties. Ook Möllenkamp verscheen voor de commissie. Hij verklaarde  onschuldig te zijn aan criminele handelingen en toonde betrekkelijk weinig spijt over zijn daden. Wel betitelde hij de aanschaf van een Maserati op kosten van de corporatie achteraf als een ongelukkige keuze. Vooral vanwege de beeldvorming.

Lees ook: "Het gaat niet om die Maserati" (NUL20, 10 juni, overzicht verslaggeving parlementaire enquête)