Overslaan en naar de inhoud gaan

Modulair houten woongebouw aan zuidkant H-buurt in Amsterdam Zuidoost

Image

Woningcorporatie Rochdale heeft een overeenkomst afgesloten met Moos voor de ontwikkeling van het plan voor bouw van Gebouw O in het project Brasa Village in Amsterdam Zuidoost. Gebouw O verrijst aan de zuidkant van de H-buurt, aan de rand van Brasa Park. Het gaat om een modulair houten woongebouw van acht lagen. De woningen van Moos voldoen aan het permanente bouwbesluit. Als de woningen op termijn plaats dienen te maken voor een andere bestemming, dan zijn de woningen verplaatsbaar en direct elders toepasbaar. 

Het totale flexproject van Ymere, Eigen Haard en Rochdale in Zuidoost omvat dertien gebouwen met in totaal 520 tijdelijke woningen, die in eerste instantie voor een periode van vijftien jaar zullen worden neergezet. De productie van de woningen voor Brasa Village is onderdeel van de NH Bouwstroom, waarin gemeenten, corporaties, ontwikkelaars en bouwers gezamenlijk optrekken om de bouwproductie te versnellen en te standaardiseren.

‘Met Brasa Village zetten we samen een nieuwe standaard voor flexibel en duurzaam wonen in Nederland. We zijn verheugd om dit project te realiseren met onze partners en kijken ernaar uit om samen een positieve impact te maken op de woningmarkt’, aldus Joost Hoffman, oprichter en eigenaar van Moos.