Miljoenenclaim voor Hubert Möllenkamp

17.11.2014
Image

Het Openbaar Ministerie wil ruim twee miljoen euro terugvorderen van Hubert Möllenkamp (64), voormalig directeur van woningcorporatie Rochdale. Dat meldt De Telegraaf op basis van vertrouwelijke processtukken. De ex-topman van de Amsterdamse woningcorporatie wordt verdacht van het aannemen van miljoenen euro's aan steekpenningen.
Möllenkamp ontving de vordering vorige week op zijn woonadres in Spanje. Hij moet op 3 december voor de rechtbank verschijnen. Justitie vervolgt hem samen met twee zakenpartners (Arie van E. van woningverhuurder Nawon en Henk O. van sloopbedrijf Steenkorrel) en zijn vrouw Alberdina V. wegens oplichting van Rochdale. De ontnemingsprocedure tegen Alberdina V. beslaat een bedrag van 783.000 euro. Beide vorderingen zijn gebaseerd op omvangrijke smeergeldpraktijken. Betalingen vonden plaats in natura. Zo lieten zij een overdekt zwembad bouwen naast de villa in Lelystad, hadden ze de beschikking over een landhuis in het Spaanse Altea en werden er auto's voor de kinderen aangeschaft.
De woningstichting ontsloeg hem vijf jaar geleden. De Rochdale-affaire vormde mede-aanleiding voor het parlementaire onderzoek naar misstanden bij diverse woningcorporaties.